Σταθερότητα και μικρή βελτίωση παρουσιάζει η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τον τελευταίο επιδημιολογικό χάρτη. 

 

Φλώρινα και Καστοριά βρίσκονται ανάμεσα στις περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση, ενώ άλλες τέσσερις κατέβηκαν επίπεδο κινδύνου. 

 

Η Καβάλα πάντως είναι ανάμεσα στις περιοχές που «πέφτουν» κατηγορία και από το «βαθύ κόκκινο» πηγαίνει στο «απλό κόκκινο», σε αντίθεση με τη Θάσο που παραμένει στο ανώτατο επίπεδο

 

Επίσης, στο «βαθύ κόκκινο» – επίπεδο κινδύνου 5 – αυτή την εβδομάδα μπαίνουν ακόμα δύο περιοχές στον χάρτη των υγειονομικών αρχών για τον κορονοϊό. Επίσης, άλλες πέντε περιφέρειες περνούν από το «πορτοκαλί» –  επίπεδο κινδύνου 3 – στο «κόκκινο» – επίπεδο κινδύνου 4 -, καθώς παρουσίασαν νέα επιδείνωση στους επιδημιολογικούς δείκτες.

 

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα υπάρχουν και αρκετές περιοχές της χώρας, που κατέγραψαν ύφεση του επιδημιολογικού φορτίου και ως εκ τούτου το επίπεδο επικινδυνότητας μειώθηκε. Στο πορτοκαλί παραμένουν ο κεντρικός, δυτικός και βόρειος τομέας Αθηνών, όπως και η Ανατολική Αττική και ο Πειραιάς.

 

*Η ενημέρωση του χάρτη covid19.gov.gr θα γίνει τις επόμενες ώρες-ημέρες.