γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Δεν είναι καλά τα νέα για το Νοσοκομείο της Καβάλας καθώς αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Μετά την κλινική που λειτουργούσε στον 5ο όροφο χθες άνοιξε ακόμα μια στον 3ο όροφο καθώς η μία δεν επαρκούσε. 

 

Όπως είπε στον KavalaNews 102,8 ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης μέχρι τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις δυο κλινικές κόβιντ νοσηλεύονταν 49 ασθενείς και 7 ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

 

Στις απλές κλίνες κόβιντ οι 8 ασθενείς είναι από τη Δράμα και από την Ξάνθη και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας εδώ και αρκετό καιρό. 

 

Οι 7 ασθενείς είναι από τη Θάσο και οι υπόλοιποι από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής καβάλας 

 

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας οι 5 ασθενείς είναι από την Καβάλα ένας από Διδυμότειχο κι ένας από Θεσσαλονίκη. Ο ένας από αυτούς εμβολιασμένος, είπε ο κ. Κλειτσιώτης περιγράφοντας την κατάσταση. 

 

Ωστόσο τόνισε πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό μετά τις αναστολές εργασίας των μη εμβολιασμένων εργαζόμενων στην Υγεία.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, 207 ειδικοί γιατροί που εργάζονται στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι πλήρως εμβολιασμένη ενώ πολλοί έχουν κάνει ήδη και την τρίτη δόση, εκτός από μια ειδική γιατρό η οποία είναι ανεμβολίαστη και παραμένει σε αναστολή εργασίας. 

 

Από τους 47 νοσηλευτές που είχαν βγει σε αναστολή οι 7 έκαναν το εμβόλιο και επέστρεψαν με αποτέλεσμα σήμερα τα κενά στο Νοσοκομείο της Καβάλας σε νοσηλευτικό προσωπικό σήμερα να είναι 40 άτομα. 

 

«Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ας ακεφτούν συναδελφικά, ας κάνουν το εμβόλιο και ας επιστρέψουν στην εργασία τους ας σκεφτούν τους συναδέλφους τους που δεν τα καταφέρνουν σε αυτοί τη μάχη χωρίς βοήθεια» είπε ο κ. Κλειτσιώτης και ευχήθηκε η κατάσταση στο Νοσοκομείο να εξομαλυνθεί για να μην πάμε στους περσινούς αριθμούς που με το δεδομένο της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου 

 

Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102,8 ο Ντίνος Κλειτσιώτης