«Άλλη μια σεζόν τελείωσε για τους εργαζόμενους στα Camping του Δήμου Θάσου. Για άλλη μια σεζόν οι εργαζόμενοι εργάστηκαν ασταμάτητα, χωρίς ρεπό, άδειες, με απλήρωτες υπερωρίες, 7 μέρες την εβδομάδα. Με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς δώρα και επίδομα αδείας» τονίζει το Συνδικάτο εμπορουπάλλήλων επισιτισμού – τουρισμού Καβάλας και Θάσου. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Για άλλη μια χρονιά χρησιμοποιήθηκαν από τον Δήμο Θάσου και σε άλλες εργασίες, εκτός camping (καθαριότητα), για να καλύψουν τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι βρίσκονται στην ανεργία και όμηροι στην εκάστοτε διοίκηση μήπως και μπορέσουν να ξαναπιάσουν δουλειά με την νέα τουριστική περίοδο.

 

Ο Δήμος Θάσου «αξιοποιώντας» όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής  τον νόμο έκτρωμα «Χατζηδάκη» χρησιμοποιεί όλους αυτούς τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμους, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στα camping του Δήμου Θάσου, να γραφτούν στο σωματείο μας και μέσα από τον συλλογικό μας αγώνα να διεκδικήσουμε:

 

•          Υπογραφή Σύμβασης με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες και εργασίες στα camping.

 

•          Υπογραφή  κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων στον τουρισμό. Τήρηση του 40ωρου, 5νθήμερο. Πληρωμή όλων των υπερωριών, επιδομάτων κλπ. Καμία εργασία εκτός από αυτών που προβλέπονται στην σύμβαση.

 

•          Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 

Με τον αγώνα μας, την οργάνωση στο σωματείο μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».