Την προώθηση της προκήρυξης για 14 θέσεις επιστημονικού προσωπικού στο Δήμο Χρυσούπολης, συζήτησε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπως αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στον εβδομαδιαίο απολογισμό της δραστηριότητάς του…

 

Αναλυτικά, η διοίκηση του Δήμου Νέστου ανακοίνωσε τα εξής:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στη γενική συνέλευση της ομάδας ΝΕΣΤΟΣ παρέστη ο Δήμαρχος κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης όπου μεταξύ άλλων του δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθεί στις προθέσεις του Δήμου να συμβάλει με μελέτη καθώς και με όποιες παρεμβάσεις χρειαστούν για τη στατικότητα της αριστερής κερκίδας του σταδίου Χρυσούπολης, των αποδυτηρίων για τους φιλοξενούμενους αθλητές και του ιατρείου στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων του. Ο Δήμαρχος ζήτησε ακόμη από τη νέα διοίκηση της ομάδας να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους ενώ της ευχήθηκε να επιτύχει στο έργο της και τα καθήκοντά της.

 

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Τη γιορτή του πατέρα τίμησαν και γιόρτασαν με μουσική και πλούσια εδέσματα το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης και η ΕΥΝΕΣΤΕΙΑ . Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου όπου είχε την ευκαιρία να δει και να συνομιλήσει με συμπολίτες μας- μέλη του ΚΑΠΗ που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα ενώ συνεχάρη την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα καθώς και τους υπεύθυνους του κέντρου για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Το βράδυ ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής του ομάδας παρέστη στην εκδήλωση του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα με αφιέρωμα στον Πόντο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ξεριά όπου χαιρετώντας την εκδήλωση έδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές για τη διατήρηση των εθίμων του λαού μας.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε η ΕΥΝΕΣΤΕΙΑ και η πρόεδρός της κ. Κοσμίδου Λαρίσα με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου αποχαιρετώντας τη διδακτική χρονιά 2014-15. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο «εκ βάθρων»Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο χώρος γέμισε από λιλιπούτειους ήρωες, πολλά χρώματα, κλόουν και γονείς που τους καμάρωναν βλέποντάς τους να συμμετέχουν σε θεατρικά σκετς, δημιουργικά εργαστήρια, ψυχαγωγικά δρώμενα ενώ τους περίμεναν εκπλήξεις με πολλές λιχουδιές και παγωτό. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα όπου συνεχάρησαν την κ. Κοσμίδου, τη διοίκηση της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ και το προσωπικό των παιδικών σταθμών για την οργάνωση αυτής της τόσο όμορφης εκδήλωσης που γέμισε πλατιά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νέστου για δυο μέρες έχοντας μια σειρά συναντήσεων για θέματα που αφορούν το Δήμο. Έτσι επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κατέθεσε την οικονομοτεχνική μελέτη που απαιτούνταν για την παραχώρηση οικοπέδου στο Δήμο, στην περιοχή του Χρυσοχωρίου, προκειμένου να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αργότερα συμμετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής παιδείας της ΚΕΔΕ με θέματα: τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, των καθαριστριών των σχολείων ( υπήρξε διαβεβαίωση χρηματοδότησής τους για άλλα δυο χρόνια), τη λειτουργία σχολικών επιτροπών, των σχολικών φυλάκων, των σχολικών εξοπλισμών και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Με το Γ.Γ. Δημόσιας περιουσίας κ. Κλούρα καθώς και με το σύμβουλο της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κας Βαλαβάνη, κ. Μελαχρινό Παναγιώτη συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμαρχος Νέστου με κύριο θέμα συζήτησης την επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου Κεραμωτής ''Παραλία'' παραδίδοντάς τους παράλληλα και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 18/6/2015. Ύστερα από την κατάθεση προτάσεων και επιχειρημάτων από πλευράς Δημάρχου για το άνοιγμα της επιχείρησης, προτάθηκε λύση από το Γ.Γ. και δέσμευση για άμεση διευθέτηση του προβλήματος. Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας καθώς και με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να ''τρέξουν'' γρήγορα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Αργότερα επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της προκήρυξης των δεκατεσσάρων θέσεων επιστημονικού προσωπικού για το Δήμο η οποία είχε σταλεί από το Νοέμβριο του 2014 έχοντας και τη συναίνεση της περιφέρειάς μας, εξηγώντας παράλληλα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με τρεις μόνο εναπομείναντες μηχανικούς, κατάσταση που οδηγήθηκε ο Δήμος ύστερα από την αδιανόητη πράξη της προηγούμενης διοίκησης.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με το μελετητή κ. Παπαδόπουλο Κώστα για να συζητήσουν το πρόγραμμα συνεργασίας INTEREC Ελλάδα- Βουλγαρία όπου του παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν κι από τις δυο πλευρές με στόχο την εξασφάλιση πόρων καθώς και την ανάπτυξη του Δήμου.

Αργότερα συναντήθηκε με τον διοργανωτή του φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» και την κ. Κατερίνα Σκορδά που συμμετέχει στην οργάνωση από πλευράς Δήμου προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Νέστου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης '' Για μια Ελένη'' στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζαρκαδιάς.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στο Διαλεκτό βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να παραστεί στον εσπερινό για τη γιορτή των αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Το πρωί ξεκινά ενημέρωση των πολιτών από εταιρία ανακύκλωσης για τη σωστή χρήση των μπλε κάδων . Στην πρώτη αυτή φάση ενημέρωσης θα μοιραστούν σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης ενημερωτικά φυλλάδια και σακούλες απορριμμάτων ενώ ο Δήμαρχος Νέστου με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Παναγιωτίδη Γιώργο θα ενημερώσουν τα Μ.Μ.Ε. σε κεντρικό σημείο της Χρυσούπολης για την πορεία της δράσης.