Από την Δευτέρα 18.10.21 έως και την Παρασκευή 22.10.21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 2η κατά σειρά Learning Teaching Training Activity (LTTA), για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA229,  “HEALTHY BODIES – HEALTHY MINDS”, με οικοδεσπότη  το  σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης “Colegiul National deInformatica Spiru Haret” της πόλης SUCEAVA - ROMANIA,  με θέμα  “IntellectualHealth” και  με  συμμετέχουσες  χώρες την Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, και Ελλάδα.

 

 

1η ημέρα δραστηριοτήτων

 

Η ημέρα ξεκίνησε με την τελετή έναρξης. Στη συνέχεια οι μαθητές διδάχθηκαν ρουμάνικους χορούς, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων τους για την Διανοητική Υγεία και συζήτησαν σχετικά θέματα με ψυχολόγους.

 

2η ημέρα δραστηριοτήτων

 

Όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Διανοητική Υγεία. Οι μαθητές συζήτησαν για θέματα όπως χόμπι, μουσική, αθλήματα συμμετέχοντας στις διεθνείς ομάδες ενώ εκτέλεσαν οργανωμένα συγκεκριμένες σωματικές δραστηριότητες. Το απόγευμα ενημερώθηκαν για το project, εξερευνώντας τις πολιτιστικές διαστάσεις σε αντίστοιχους τομείς. Άνοιξαν ιστοσελίδες και παρακολούθησαν videos για το Φρούριο και το Μουσείο του Χωριού από τη Σουτσεάβα

 

3η ημέρα δραστηριοτήτων

Ημέρα αφιερωμένη στην εξερεύνηση πληροφοριών και  παρακολούθηση videos με τοποθεσίες ορόσημα από την περιοχή Suceava (Marginea's Black Ceramics, Μονή Sucevita, Μονή Moldovita, Μονή Voronet). 

 

4η ημέρα δραστηριοτήτων

 

Τα παιδιά συμμετείχαν παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια (μονόπολη, παιχνίδια γνώσεων, σκραμπλ, sudoku κ.λπ.), puzzle και γρίφους, οξύνοντας και βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό την πνευματική τους υγεία.

 

 

5η ημέρα δραστηριοτήτων

 

Την τελευταία ημέρα – ημέρα  εντυπώσεων, οι μαθητές  των Ευρωπαϊκών χωρών, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για την εμπειρία της συμμετοχής τους, μιλώντας με λόγια ενθουσιασμού και χαράς.

 

Χραρκτηριστικά τα παιδιά του Γυμνασίου Κεραμωτής ανέφεραν: «Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση του προγράμματος Erasmus+  “HEALTHY BODIES – HEALTHY MINDS”αποδείχθηκε μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη σκέψη μας! Μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσαμε νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Ήρθαμε σε επαφή με ξεχωριστές κουλτούρες και πολιτισμούς. Πάνω απ' όλα, όμως, είχαμε την μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε αυτές τις πολύ σημαντικές νέες φιλίες.

 

Η ενασχόλησή μας με το συγκεκριμένο έργο μας έδωσε πρόσβαση σε πολλές άγνωστες και χρήσιμες γνώσεις σχετικά με την Διανοητική Υγεία και τους τρόπους που αυτή επηρεάζει και συσχετίζεται με σημαντικούς τομείς και πτυχές της ζωής μας. Γνώσεις και εμπειρίες που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε σημαντικά θέματα που θα μας απασχολήσουν μελλοντικά. Θέλουμε πολύ να πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα!

 

δελτίο Τύπου