«Δυστυχώς η ENERGEAN ακολουθώντας το σχέδιο εργολαβοποίησης του Πρίνου προχώρησε αιφνιδιαστικά στις πρώτες απολύσεις δύο (2) εργαζομένων στην Καβάλα. Απολύσεις οι οποίες προσχηματικά αναφέρονται σαν συνταξιοδοτήσεις από την πλευρά της εταιρείας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας. 

 

«Η χρονική στιγμή που έγιναν οι απολύσεις καθώς και οι συνάδελφοι που απολύθηκαν δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαία», επισημαίνει η Ομοσπονδία

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση: 

 

«Έγιναν ενώ το εργοστάσιο μετά από τέσσερις (4) εβδομάδες συντήρησης ήταν στην διαδικασία ξεκινήματος των εγκαταστάσεων. Έγιναν για να σταματήσει κάθε διαδικασία παραγωγής και να επιβάλλει η εταιρεία συνθήκες ΓΑΛΕΡΑΣ...

 

Μετά τις απολύσεις των δύο (2) συναδέλφων με εντολή διοίκησης αιφνιδίως, κόψανε την παροχή γλυκού αερίου (Φυσικό Αέριο) σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας, ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

 

Χάριν της εμπειρίας, του επαγγελματισμού και της αυτοθυσίας των εργαζομένων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, για τις ζωές των εργαζομένων, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της γύρω περιοχής.

 

Αποδεικνύεται εμπράκτως ότι η απόφαση των εργαζομένων για περιφρούρηση ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Πρίνου ήταν ενδεδειγμένη.

 

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΑΛΟΥΝ».