«Η χώρα έχει ακουμπήσει στα βράχια. Η Αθηνοκεντρική ελίτ κοιτάει να διατηρήσει τα κεκτημένα της», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος "Ελεύθεροι Άνθρωποι" Γιώργος Τράγκας από την Καβάλα, ενώ χαρακτήρισε ως ανοχύρωτο το ελληνικό κράτος.

 

Συνεχίζει την περιοδεία του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο πρόεδρος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» Γιώργος Τράγκας. Ο ίδιος παραχώρησε το πρωί της Κυριακής συνέντευξη Τύπου, με την ατζέντα να είναι γεμάτη με θέματα όπως, τα Ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό.

 

Ως οξύτερο χαρακτήρισε για την Ελλάδα, το δημογραφικό πρόβλημα.  Όπως είπε, πρόκειται για έναν αόρατο εχθρό που φαίνεται πως απειλεί ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα που έχει ακουμπήσει στα βράχια.

 

Στο μεταναστευτικό ζήτημα αναφέρθηκε κυρίως σε αριθμούς, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να απορροφήσει ποσοστό μεταναστευτικής ροής που ξεπερνά το 6%.

 

Για τα Ελληνοτουρκικά, αλλά και για την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία σημείωσε πως:  «αν συμβεί θερμό επεισόδιο θα ξύσουμε τις πλάτες μόνοι μας». 

 

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα όταν γίνουν εκλογές, ο κ. Τράγκας είπε: 

 

«Με τον κ. Τσίπρα με χωρίζει μία… λίμνη. Με τον κ. Μητσοτάκη με χωρίζει μία άβυσσος από πλευράς πολιτικών θέσεων.  Εκτιμώ ότι μπορούν να μπουν πολλά κόμματα στη Βουλή με την απλή αναλογική. Ο κόσμος θέλει να ψηφίσει εναλλακτική λύση. Είναι θυμωμένος με τον κ. Μητσοτάκη και πληγωμένος από τον Τσίπρα.

 

Ο Μητσοτάκης έχει ψυχρό στυλ πολιτικής διακυβέρνησης και τα τελευταία δύο χρόνια υπέρβαλλε εαυτόν με τα ακραία μέτρα για τον covid 19 ο οποίος είναι υπαρκτός ιός αλλά η πρώτη αιτία θανάτου είναι η φτώχεια». 

 

Ακούστε όσα είπε ο πρόεδρος του Κ.ΕΛ.ΑΝ. Γιώργος Τράγκας: