Στα… κάγκελα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα μαθητές αλλά και γονείς σχολείων της Καβάλας, αντιδρώντας στο σχέδιο για συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία. 

 

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, οι μαθητές βρίσκονται στην 5η ημέρα αποχής από τα μαθήματα, με τους γονείς συμπαραστέκονται στα παιδιά, ενώ στο σχολείο των Κρηνίδων οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη την Δευτέρα. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχές τις εβδομάδας θα γίνουν κινητοποιήσεις από τους μαθητές των σχολείων.

 

Στην Θάσο, την Τρίτη η διεύθυνση του Λυκείου Λιμένα Θάσου προχώρησε στη σύμπτυξη των τμημάτων της Β’ Λυκείου. Τα τμήματα από 4 έγιναν 3 με 27 παιδιά σε κάθε τάξη ενώ 10 μαθητές έχουν ήδη αποχωρήσει από το Γενικό Λύκειο Λιμένα και έχουν εγγραφεί στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης.

 

Με τις συμπτύξεις οι καθηγητές ένας μαθηματικός κι ένας βιολόγος συμπληρώνουν τα κενά σε σχολεία της Κεραμωτής. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ημέρα μπορεί να μεταβούν στην Κεραμωτή, να κάνουν μάθημα και στη συνέχεια να περάσουν στη Θάσο για να κάνουν μάθημα και στο Λύκειο του Λιμένα. Με τον τρόπο αυτό χάνονται ώρες από τις εργασίες που είχαν τον χρόνο να κάνουν με τους μαθητές καθώς οι καθηγητές βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση.

 

Όπως είπε στον KavalaNews 102,8 o γραμματέας της ένωσης γονέων Καβάλας, Νίκος Σιδηρόπουλος οι γονείς έχουν καταγγείλει το γεγονός ότι ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έθεσε ως προϋπόθεση να λήξει η κατάληψη στο σχολείο των Κρηνίδων και η αποχή στο 2ο Λύκειο Καβάλας για να συναντηθεί μαζί τους και να του θέσουν το ζήτημα των συγχωνεύσεων, ενώ προανήγγειλε εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: