γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Νύχτα «τρόμου» έζησαν για ακόμα φορά οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Πρίνου στην προσπάθειά τους να σώσουν έναν 62χρονο άνδρα ο οποίος έπαθε ανακοπή το βράδυ της Τρίτης 19 Οκτωβρίου. 

 

Ο άνδρας όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι γιατροί κατάφεραν να τον ανατάξουν με τα μηχανήματα. Ωστόσο ο 62χρονος έχρηζε άμεσης διακομιδής στο Νοσοκομείο Καβάλας κι εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς τους καθώς για ακόμα μια φορά δεν υπήρχε διαθέσιμο πλοίο επιφυλακής εξαιτίας της εμμονής πλέον πλοιοκτήτη να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα των διακομιδών τις νυχτερινές ώρες. 

 

Αναγκαστικά κλήθηκε να κάνει τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο Καβάλας, σκάφος του Λιμενικού το οποίο θα ξεκινούσε από την Καβάλα για τον Πρίνο. 

 

Τα προβλήματα όμως για τον άτυχο 62χρονο δεν τελειώνουν εκεί καθώς πριν ξεκινήσει το σκάφος διαπιστώθηκε βλάβη στον κινητήρα. 

 

Εκεί οι γιατροί άρχισαν πλέον να ανησυχούν σοβαρά για τη ζωή του 62χρονου καθώς η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η καρδιά του έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι γιατροί είχαν καταφέρει να τον επαναφέρουν, ωστόσο η περιπέτεια που περνούσαν για να στείλουν τον άρρωστο στο Νοσοκομείο της Καβάλας δεν άφηνε περιθώρια εφησυχασμού.

 

Εκεί άρχισε μια απίστευτη διαβούλευση με άλλον πλοιοκτήτη ο οποίος αν και δέχτηκε αμέσως να κάνει τη διακομιδή του ασθενούς ωστόσο έπρεπε να περιμένουν να φτάσει στον Λιμένα το πλοίο από την Κεραμωτή όπου ήταν ελλιμενισμένο. 

 

Μια ακόμα δηλαδή καθυστέρηση στην κρίσιμη κατάσταση του ασθενούς. Τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει η διακομιδή από τον Λιμένα αφού ο μηχανικός του Λιμενικού κατάφερε να επιδιορθώσει τη βλάβη, το σκάφος να φτάσει στο λιμάνι της Καβάλας και μετά από μια πολύωρη περιπέτεια ο ασθενής να καταφέρει να φτάσει στο Νοσοκομείο. 

 

Η οργή πλέον των γιατρών έχει ξεχειλίσει και όπως λένε είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει πλοίο επιφυλακής τις νυχτερινές ώρες κάθε μέρα. «Είναι ανεπίτρεπτο», λένε «να κινδυνεύουμε να χάσουμε ζωές επειδή ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε τους ασθενείς όταν δεν υπάρχει πλοίο επιφυλακής για να τους μεταφέρουμε στο Νοσοκομείο και αυτό συμβαίνει τουλάχιστον 6 νύχτες μέσα σε έναν μήνα».  

 

Στο μεταξύ, λόγω της βλάβης που διαπιστώθηκε στο σκάφος του Λιμενικού δεν επετράπη να γυρίσει στον Πρίνο για να επιστρέψει τον γιατρό στο Κέντρο Υγείας όπως γίνεται κάθε φορά με αποτέλεσμα η Υγειονομική Μονάδα του νησιού να μείνει με έναν γιατρό εφημερίας. 

 

Ευτυχώς ο 62χρονος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας.