Τον εβδομαδιαίο απολογισμό των δράσεών της έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή του Νέστου…

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Εργαζόμενοι του γνωστού αναψυκτηρίου Κεραμωτής '' Παραλία" εισήλθαν στο Δημαρχείο προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους για το κλείσιμο της επιχείρισης. Ο Δήμαρχος Νέστου τους δέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που προέβη από τον περασμένο Οκτώβρη προκειμένου να βρεθεί λύση και να αρθεί το πρόβλημα. Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως το μοναδικό αναψυκτήριο του Δήμου παραμένει κλειστό λόγω των αγκυλώσεων της κεντρικής εξουσίας εκφράζοντας παράλληλα τη δική του αγωνία και συμπαράσταση προς τους εργαζομένους. 

Το απόγευμα ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας όπου συναντήθηκε με τους συλλόγους γονέων των αντίστοιχων σχολείων Γραβούνας και Πέρνης, τους προέδρους των δύο χωριών και εκπαιδευτικούς των σχολείων . Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Αναξαγόρα Ελένα, μελετητή της στατικότητας των συγκεκριμένων σχολείων. Εκεί παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης σύμφωνα με τα οποία απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να γίνουν τα κτήρια λειτουργικά από τον Σεπτέμβρη. Ο Δήμαρχος εξέθεσε τη βαθιά του ανησυχία λόγω της οικονομικής δυσχέρειας του Δήμου γεγονός που καθιστά αδύνατη την πολυέξοδη επισκευή των κτηρίων και δήλωσε πως πιθανόν να χρειαστεί να μεταφερθεί η σχολική μονάδα στη Χρυσούπολη. Παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου για το φλέγον αυτό θέμα ο οποίος τον επισκέφτηκε την επόμενη μέρα στο γραφείο του.

 

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Τον Δήμαρχο κ. Τσομπανόπουλο συνάντησε η διοίκηση της ομάδας του Νέστου προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα στατικότητας της αριστερής κερκίδας του Γηπέδου Χρυσούπολης και να ληφθεί η άδεια λειτουργίας του.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος συμμετείχε μεταξύ 11 ακόμη δημάρχων στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ στην Κομοτηνή κι αφορούσε την διέλευση του αγωγού ΤΑΠ από τους δήμους τους και την απαίτηση μεγαλύτερου κονδυλίου χρηματοδότησης κατασκευής έργων . Αργότερα συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΕΔ όπου μεταξύ άλλων θεμάτων έγινε αναφορά στον ΕΣΔΑ, στα βοσκοτόπια καθώς και στο πρόγραμμα FIGARO για εξοικονόμηση νερού άρδευσης.

 

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο όπου λίγο πριν τη συνεδρίαση προσήλθαν στην αίθουσα οι εργαζόμενοι του αναψυκτηρίου ''Παραλία'' προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξεύρεση λύσης της λειτουργίας του. Ο Δήμαρχος πρότεινε ψήφισμα στήριξης των θέσεων των εργαζομένων που πέρασε ομόφωνα από το σώμα και θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, τον Γ.Γ. Δημόσιας περιουσίας καθώς και σε αρχές του Νομού και της Περιφέρειας. 

Στα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία να μη δοθούν τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας μετά και από την απόφαση της ΚΕΔΕ καθώς και της ΠΕΔ ΑΜΘ.

Επίσης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ύστερα από πρόταση της Δημοτικής κοινότητας Κεραμωτής να μην επιτραπεί η διέλευση βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ομόφωνα ψηφίστηκε ακόμη η παράταση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα μετά από σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργείου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στην τελετή παράδοσης -παραλαβής της διοίκησης του αποσπάσματος της πολεμικής αεροπορίας Χρυσούπολης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τουριστικής προβολής του Δήμου κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη.

 Ο κ. Χατζηγερακούδης παρέστη ακόμη στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Κεραμωτής όπου έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδά για το πρόγραμμα αλιείας προς τους επαγγελματίες της Κεραμωτής που επιθυμούν να επιχορηγηθούν ώστε να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Δήμαρχος Νέστου με τη δημοτική του ομάδα παρέστησαν σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμωτής με αφορμή το έθιμο του'' Κλήδονα''. 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στο καθιερωμένο ετήσιο γλέντι του Συλλόγου Θρακιωτών τον Δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος αναπτυξιακής Νέστου κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

*Στις 29 Ιουνίου ξεκινά η πρώτη φάση ενημέρωσης των πολιτών στη Χρυσούπολη από την εταιρία ανακύκλωσης για τη σωστή χρήση των μπλε κάδων. Ήδη ο Δήμος περισυνέλεξε τους μπλε κάδους από την πόλη και τους αντικατέστησε με πράσινους. Οι μπλε είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση ως να μην γνώριζαν τη σωστή τους χρήση.

*Στις 11 Ιουλίου θα γίνουν τα εγκαίνια των ''Ελευθερίων'' . Οι οργανωτές εργάζονται πυρετωδώς.

* Στις 24, 25 και 26 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 15ο Φεστιβάλ ΄΄Πλάι στο κύμα''

Παρασκευή θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τους καλλιτέχνες: Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη και τον Γιάννη Χαρούλη, το Σάββατο τη Μελίνα Ασλανίδου, την Κυριακή τον Μπάμπη Στόκα και Μίλτο Πασχαλίδη. Παράλληλα θα λειτουργεί και δεύτερη σκηνή με πολλούς καλλιτέχνες του τόπου μας και όχι μόνο. Δράσεις πολλές από συλλόγους θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα.