Την ανησυχία τους για την έναρξη των μαθημάτων δια ζώσης εκφράζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ). 

 

Τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας αρχίζουν την Δευτέρα 11/10 και αυτό που τονίζουν οι καθηγητές είναι ότι η έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας γίνεται χωρίς μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθηγητές τάσσονται υπέρ της επιστροφής στη δια ζώσης εκπαίδευσης. 

 

Σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ) αναφέρει:

 

«Η εδώ και ενάμιση χρόνο πραγματοποίηση των μαθημάτων μόνο εξ αποστάσεως είναι αδύνατον να συνεχιστεί και η μόνη ακαδημαϊκά σωστή λύση είναι η επιστροφή του εκπαιδευτικού προσωπικού και των φοιτητών σε ένα ανοιχτό και λειτουργικό πανεπιστήμιο.

 

Η έναρξη όμως της δια ζώσης εκπαίδευσης πρέπει να γίνει με συστηματικό τρόπο, με υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

 

Δυστυχώς, αυτό δεν διασφαλίζεται ούτε από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ούτε από την πλευρά της Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ, καθώς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ουδέν μέτρο έλαβαν για την ασφαλή επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας, τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια

 

Ειδικότερα, στο ΔΙΠΑΕ προστίθεται, μεταξύ άλλων, το σοβαρότατο χρόνιο ζήτημα της παντελούς έλλειψης προσωπικού καθαριότητας, ακόμη και σήμερα λίγες μέρες πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Ο ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ, από κοινού με το σύλλογο εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙΠΑΕ σε μια προσπάθεια τους να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου και την ανάγκη της άμεσης επίλυσής τους, διοργανώνουν συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00, στην αίθουσα «Παντελής Αντωνιάδης» του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ».