Γεμάτα νοσοκομεία πριν καν έρθει ο χειμώνας. «Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα με την πληρότητα στις ΜΕΘ να έχει ήδη εκτιναχθεί στο 90%.

 

Η Κατερίνα Πετράκη, Πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας δήλωσε ότι: «23χρονο άτομο νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή. 35 ετών, 39 ετών δυστυχώς. Με ενοχλεί πάρα πολύ που έχουμε αναπτύξει ανοσία στον θάνατο».

 

Όποια περιοχή βρίσκεται στο κόκκινο συνοδεύεται και με ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

 

Η Καβάλα έχει ποσοστό 49%. Βουτιά στο 42% κάνει η Δράμα. Ενώ ουραγός στη λίστα το Κιλκίς με μόλις 41%.

 

Σοβαρή η κατάσταση στη Δράμα 

 

Με μία κουρτίνα χωρίζονται τα θετικά από τα ύποπτα περιστατικά στο νοσοκομείο Δράμας, καθώς το εν λόγω νοσοκομείο δεν διαθέτει ξεχωριστή κλινική για κορωνοϊό.

 

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας ανέφερε ότι : «αυτή τη στιγμή έχουμε χωρίσει την κλινική αυτή στη μέση με κουρτίνα. Όχι στον ίδιο θάλαμο, στην ίδια κλινική. 3.40 Από την κουρτίνα και πέρα είναι τα θετικά περιστατικά και από την κουρτίνα και δω μεριά είναι τα ύποπτα περιστατικά. Το αποτέλεσμα το ζούμε εμείς καθημερινά εδώ στο νοσοκομείο με τη μεγάλη ροή που έχουμε.»

 

Τα κρούσματα μόνο τον Σεπτέμβρη ξεπέρασαν τα 1.000 με 6 στους 10 κατοίκους της Δράμας να παραμένουν ανεμβολίαστοι.

 

Περιστατικά από τη Δράμα και τη Ξάνθη δέχεται το νοσοκομείο Καβάλας το οποίο έχει 100% πληρότητα στην απλή κλινική και μόλις 1 κενό κρεβάτι στην εντατική.

 

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Πηγή: mega