«Έχουν ξεπεραστεί τα όρια στο νοσοκομείο Καβάλας» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο παθολόγος Ξενοφών Κροκίδης

 

Τα κενά μετά τις αναστολές των εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκαν δεν έχουν καλυφθεί, με τον κύριο Κροκίδη να λέει πως είναι  δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο προσωπικό.

 

«Δεν αποτελεί κίνητρο να δουλέψει κάποιος για τρεις μήνες. Αν ήταν κάτι μονιμότερο ίσως ήταν ευκολότερο να έρθει προσωπικό» σημειώνει ο κ. Κροκίδης και τονίζει πως θα πρέπει οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με δύο rapid test, ότι ισχύει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. 

 

Οριακά στον 5ο όροφο 

 

«Ο πέμπτος όροφος (που νοσηλεύει περιστατικά covid) δουλεύει οριακά. Δίνονται εξιτήρια για να απορροφήσουν κάποιες εισαγωγές. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι μη εμβολιασμένοι» σημειώνει.  

 

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (1-10) στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 39 ασθενείς με κορωνοϊό από τους οποίος 9 από Δράμα και 2 από τη Ξάνθη.  

 

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 4 ασθενείς. 

 

Επίσης είπε ότι πολλές φορές χρειάζονται να γίνονται διακομιδές και σε άλλα νοσοκομεία, όπου βρίσκεται διαθέσιμο κρεβάτι. 

 

Παραμένουν τα «εντέλεσθε»

 

«Ήρθε «εντέλεσθε» σε γιατρό για να εφημερεύσει στο νοσοκομείο Σερρών. Αυτά είναι ανήκουστα για ένα κράτος που λειτουργεί νόμιμα.

 

Χρησιμοποιούμε τον όρο "εμπόλεμη κατάσταση" αλλά δεν είμαστε σε πόλεμο. Υπάρχουν προβλήματα στη στελέχωση των κλινικών covid αλλά και σε υπόλοιπους τομείς.

 

Οι περισσότερες κλινικές, τα περισσότερα τμήματα και μονάδες έχουν δύο και λιγότερους γιατρούς.  Γι’ αυτό μιλάω όχι για οριακή αλλά και κάτι χειρότερο. 

 

Όλα αυτά διορθώνονται εν μέρη γιατί όλο το προσωπικό γιατί διαθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά υπερεργασία» δήλωσε ο Ξενοφών Κροκίδης. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Κροκίδης στον KavalaNews.102.8: