Στις 10 περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους προαναγγέλλοντας «στοχευμένες δράσεις».  

 

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης οι δύο περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού είναι: 

 

Η Δράμα - Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 42.09%* - 42.15%**

 

Η Ξάνθη - Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 44.57%* - 44.79%**

 

Στο μεταξύ, η Καβάλα παραμένει κάτω από το 50% της εμβολιαστικής κάλυψης με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς στο: 49.26%* - 48.95%**. 

 

Τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολισμού εντοπίζονται σε: Αρκαδία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιέρια, Κιλκίς και Ευρυτανία.  Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους στις περιοχές αυτές θα πραγματοποιηθούν «στοχευμένες δράσεις».

 

Σε ό,τι αφορά τη γενική εικόνα, το 61,1% του γενικού πληθυσμού έχει λάβει μία δόση και το 57,7% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. 

 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως υπενθύμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, από τις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τρίτη δόση για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, για τους οποίους έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 (δες ΕΔΩ).