Με ανακοίνωσή του, ο αντιδήμαρχος Καβάλας Δήμος Τουλκίδης έκανε γνωστό ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μια παράλια ποδηλατική ζώνη στην πόλη, από το Τελωνείο έως την Καλαμίτσα, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του συστήματος των δημοτικών ποδηλάτων...

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Τουλκίδης: 

 

 

Στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του συστήματος των δημοτικών ποδηλάτων Καβάλας και με αφορμή ερωτήσεις πολιτών θα ήθελα να σας ενημερώσω ακολούθως:

 

Η νέα διοίκηση με την ανάληψη των καθηκόντων της προέβη στην αξιολόγηση της λειτουργίας του συστήματος. Συνομιλώντας με χρήστες και δυνητικούς χρήστες του συστήματος, καθώς και μελετώντας τα στοιχεία από άλλες πόλεις που λειτουργούν αντίστοιχα προγράμματα διαπιστώθηκε η ανάγκη για τον επανασχεδιασμό και την εκ νέου προώθηση του συστήματος.

 

Η βασική αλλαγή που πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα είναι η δημιουργία μιας παράλιας ποδηλατικής ζώνης που θα ξεκινά από τον χώρο του Τελωνείου Καβάλας και θα καταλήγει στην Καλαμίτσα (απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων). Σκοπός της μετακίνησης είναι η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας για τους δυνητικούς χρήστες τους συστήματος, μεταφέροντας σταθμούς από το κέντρο στην παραλία όπου μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί το πλάτος των πεζοδρομίων του παραλιακού μετώπου και το πάρκο Φαλήρου. Η τελική πρόταση μετεγκατάστασης προβλέπει:

Οι σταθμοί Τελωνείου και Κεντρικής Πλατείας παραμένουν ως έχουν.

Ο σταθμός του Διοικητηρίου επί της Ερυθρού Σταυρού μετακινείται στην περιοχή της Ραψάνης.

 Ο σταθμός της πλατείας Καπνεργάτη μετακινείται στην περιοχή της Καλαμίτσας.

Αλλαγές πρόκειται να γίνουν και στην τιμολόγηση της υπηρεσίας, στα σημεία προμήθειας των καρτών αλλά και στους τρόπους προώθησης τους συστήματος, για τα οποία θα υπάρξει σύντομα εκτενής ενημέρωση.

 

Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες πως σε συνεργασία με την εταιρεία BrainBox (υποκατάστημα: Κ.Τσολάκη 6) ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση και πλήρη συντήρηση του στόλου των ποδηλάτων του συστήματος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε στα τηλέφωνα του Δήμου Καβάλας 2513 500234 και 2513 500100 ή στο τηλέφωνο της BrainBox 2310 829729 και την ιστοσελίδα http://www.easybike.gr/