Στη συγχώνευση των χειρουργικών κλινικών προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας προκειμένου να εξοικονομήσει προσωπικό και να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται. 

 

«Συγχωνεύσαμε τις δύο χειρουργικές κλινικές σε μία. Αυτό έγινε λόγω covid για να εξοικονομήσουμε νοσηλευτικό προσωπικό. Λειτουργούμε άψογα. Τα χειρουργεία γίνονται», λέει στον KavalaNews 102.8 ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης

 

Δεν υπάρχει ωστόσο ξεκάθαρο τοπίο αν χρειαστεί η συγχώνευση και άλλων κλινικών καθώς ρόλο θα παίξει η πορεία της πανδημίας και το βάρος που θα δεχθεί το νοσοκομείο το επόμενο διάστημα.  

 

«Ας ελπίσουμε να μην ύπαρξη έξαρση και να μην αναγκαστούμε να κάνουμε ενέργειες οι οποίες δεν θα είναι το καλύτερο για το νοσοκομείο, τους ασθενείς και γενικά για το σύστημα», λέει ο κ. Κλειτσιώτης.  

 

Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι σε αναστολή έχει βγει το 10% των εργαζομένων. Η δύναμη είναι 1.025 σε αναστολή έχουν βγήκαν οι 108 και οι οκτώ επέστρεψαν». 

 

Ακούστε τί είπε για το συγκεκριμένο θέμα ο Ντίνος Κλειτσιώτης στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

«Κανένας εμβολιασμένος στη ΜΕΘ»

 

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης τόνισε την ανάγκη για εμβολιασμό. Όπως είπε το 98% αυτών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στη ΜΕΘ-covid όσοι νοσηλεύονται δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. 

 

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής 17/9 στην κορωνοκλινική του νοσοκομείου Καβάλας νοσηλευόταν 40 ασθενείς και 6 στη ΜΕΘ

 

Στο νοσοκομείο Καβάλας η μεγαλύτερη μείωση στους εμβολιασμούς παρατηρήθηκε στα μέσα Αυγούστου με 60 εμβόλια ημερησίως ενώ τώρα γίνονται πάνω από 100. 

 

Επίσης, ο κ. Κλειτσιώτης εξήρε το έργο όλων των υγειονομικών για τη μάχη που δίνουν, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή να εμπιστευθούν τους γιατρούς του νοσοκομείου και να κάνουν το εμβόλιο.