«Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας με απόφασή του απέρριψε την αγωγή της επιχείρησης για χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, ακύρωσε την απόλυση και υποχρεώνει την εργοδοσία να συνεχίσει να απασχολεί το συνάδελφο σύμφωνα με τη σύμβασή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας:

 

"Ενωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να βάζουμε εμπόδια και να ανατρέπουμε το σχέδιο των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα.

 

Σοβαρά εμπόδια βάζει ο αγώνας του Σωματείου μας, στην προσπάθεια της επιχείρησης «Δ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΕ» να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με την απόλυση του προέδρου μας, για να επιβάλει όρους δουλειάς που θυμίζουν Μεσαίωνα. 

 

Τον Οκτώβρη του προηγούμενου χρόνου, μόλις η εργοδοσία ενημερώθηκε για τη συνδικαλιστική ιδιότητα του συναδέλφου, όχι μόνο τον απέλυσε, αλλά ζητούσε και χρήματα από το Σωματείο και τον πρόεδρο λόγω ηθικής βλάβης για τις ανακοινώσεις που έβγαλε το Σωματείο.

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας με απόφασή του απέρριψε την αγωγή της επιχείρησης για χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, ακύρωσε την απόλυση και υποχρεώνει την εργοδοσία να συνεχίσει να απασχολεί το συνάδελφο σύμφωνα με τη σύμβασή του.

 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που εκμεταλλεύεται την ανεργία και τους νόμους που ψηφίζει η μια κυβέρνηση μετά την άλλη, για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας. Δεν τους ενδιαφέρουν οι δικές μας ανάγκες και το αν μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα με τα ψίχουλα που παίρνουμε κάθε μήνα, το μόνο που τους νοιάζει είναι η αύξηση της κερδοφορίας των επενδυτών.

 

Το παραμύθι ότι «είμαστε μια οικογένεια αφεντικά και εργαζόμενοι» το θυμούνται μόνο όταν πρόκειται για τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, όταν πρόκειται για τις δικές μας ανάγκες είναι δικό μας πρόβλημα. Έτσι γίνεται στην κρίση τους έτσι και στην ανάπτυξη τους. Έχουν κάνει καραμέλα ότι «εάν πηγαίνει καλά η επιχείρηση/η χώρα  θα έχεις και εσύ δουλειά».

 

Το πώς και το πόσο θα δουλεύεις, πόσα θα παίρνεις κι αν μπορείς να ζήσεις εσύ και η οικογένεια σου είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο». Κι αυτά την εποχή που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της επιστήμης, την εμπειρία των ίδιων των εργατοϋπαλλήλων, παράγουμε πολύ περισσότερο πλούτο και θα μπορούσαμε και καλύτερα να πληρωνόμαστε και λιγότερο να δουλεύουμε.

 

Ξέρουμε ότι δε θα κάνουν πίσω

 

 Η δικαστική δικαίωση ήρθε γιατί ξεδιπλώθηκε ένας επίμονος, πολύμορφος αγώνας, από την ανυποχώρητη στάση των αγωνιστών συνδικαλιστών, γιατί εκφράστηκε η ταξική αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα και για το καταφανώς παράνομο της συνδικαλιστικής δίωξης που επιχειρήθηκε. Οι εργοδότες έχουν σήμερα στα χέρια τους νέα όπλα: τον νέο αντεργατικό νόμο – έκτρωμα, που ψηφίστηκε κατακαλόκαιρο στη βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά πολλά άρθρα του και από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση, που (μαζί με καθιέρωση 10ώρου, απλήρωτες υπερωρίες κ.α.) χτυπάει το συνδικαλιστικό δικαίωμα, προσπαθεί να βγάλει παράνομες τις απεργίες και ανοίγει το δρόμο να απολύεται οποιοσδήποτε για οτιδήποτε. 

 

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

 

Τα λεφτά τους και οι επενδύσεις τους χωρίς τη δική μας δουλειά ούτε πλούτο παράγουν ούτε κέρδη. Ο δικός μας κόπος το δικό μας μυαλό είναι απαραίτητα για να γίνει το οτιδήποτε. Όσο και να θέλουν να φαίνονται παντοδύναμα τα αφεντικά, οι εργαζόμενοι έχουμε και το μαχαίρι και το καρπούζι.

 

Ενωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση στα δικαιώματα μας και να επιβάλουμε το δίκιο μας, για δουλειά με δικαιώματα και με μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Μπορούμε να αφήσουμε στα χαρτιά το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισαν. Είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο να ενώσει τη φωνή του με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ο ατομικός αγώνας που ούτως ή άλλως ο καθένας μας δίνει, μπορεί να καρποφορήσει και να γίνει πιο αποτελεσματικός μόνο αν γίνει συλλογικός. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε το φόβο και τη μιζέρια που επίτηδες καλλιεργούν τα παπαγαλάκια τους".