Κοινή ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για σπατάλες εξέδωσαν δύο συνδυασμοί του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή την απόφαση για ενοικίαση γραφείου στην Θάσο. Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν η παράταξη του Κώστα Μορφίδη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) και η παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) του πρώην περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Οι δύο παρατάξεις δεν ξεκαθαρίζουν αν είναι υπέρ ή κατά της ανάγκης γραφείου στη Θάσο, ωστόσο επισημαίνουν ότι η Περιφέρεια διαθέτει ήδη ιδιόκτητο διώροφο κτίριο στο νησί, πολύ κοντά στην αποβάθρα των φέρι μπόουτ.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

 

Άκουσον, άκουσον …

 

Η Περιφέρεια προτίθεται να ενοικιάσει χώρο γραφείων εμβαδού 50τμ, στον Λιμένα της Θάσου με πρόσχημα την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και συγκεκριμένα του Γραφείου της Αγροτικής Οικονομίας.

 

 Έτσι λοιπόν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 11ης Ιουνίου 2015 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (4 υπέρ και 3 κατά), η διακήρυξη της εν λόγω μίσθωσης.

Γεννώνται  εύλογα τα ερωτήματα προς την κατεύθυνση σπατάλης δημοσίου χρήματος, θεωρώντας ότι η μίσθωση είναι περιττή, διότι η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει ιδιόκτητο διώροφο κτίριο με πολλούς ανεξάρτητους  χώρους, όπου στεγάζεται ένας (1) μόνο υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, που εξυπηρετεί στο ακέραιο τις ανάγκες (εποχικές και μόνιμες) του συγκεκριμένου γραφείου της περιοχής της Θάσου.

Το οίκημα αυτό βρίσκεται στον Λιμένα, μόλις 5 λεπτά περπάτημα από την αποβάθρα φορτοεκφόρτωσης των πλοίων της γραμμής, διαθέτει χώρο στάθμευσης και είναι εύκολα προσβάσιμος από όλες τις περιοχές του νησιού.

 

Μια τέτοια κίνηση αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, όπως:

 

  1. Γιατί δεν αξιοποιείται ο υφιστάμενος χώρος;
  2. Σε τι θα εξυπηρετήσει η μίσθωση 50τμ, χώρου κατά πολύ μικρότερου του υπάρχοντος ιδιόκτητου, εντός του ίδιου οικισμού (Λιμένα) ;
  3. Οι ανάγκες είναι για 50τμ ή η μίσθωση υποκρύπτει άλλες χρήσεις;

 

Προφανώς κάποιοι δεν συναισθάνονται τις δυσκολίες των καιρών και σκέφτονται την χλιδή και την προβολή τους και όλα αυτά φυσικά με δαπάνες Δημοσίου χρήματος.  

 

Χλιδής και Σπατάλης συνέχεια…

 

Από τα γραφεία τύπου των Παρατάξεων:

 

Κοινωνική Συμμαχία για την Αν. Μακεδονία & Θράκη

&

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΜΘ