Κρίσιμα χαρακτηρίζει ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ τα επόμενα 24ωρα για την ομάδα. Τονίζει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος διάλυσης και καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε διευκρινήσεις. 

 

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΑΟΚ: 

 

«Σήμερα είναι η ημέρα μετά την απόρριψη της αίτησης ανάκλησης μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής στην ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965, και δυστυχώς ακόμα(!) δεν έχει καθαρογραφεί η εν λόγω απόφαση από την ΕΕΑ.  

 

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και στην ΕΕΑ αλλά και τις υποσχέσεις ότι θα μας καλέσει ο Πρόεδρος της κ. Τζουλάκης, δεν υπήρξε δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, μας κοινοποιήθηκε χθες το σκεπτικό της απόφασης της 3ης Αυγούστου στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η ΕΕΑ παρέλαβε στις 15/7 κενό φάκελο, ενημέρωσε εκ νέου την ΠΑΕ για τα δικαιολογητικά και την καταληκτική προθεσμία(2/8) αλλά δεν είχε καμία ανταπόκριση, παρά μόνο την επιστολή του ερασιτέχνη που ζητούσε την παράταση της προθεσμίας.

 

Παράλληλα, μόλις χθες ενημερωθήκαμε ότι από τις 3/8 έχει κοινοποιηθεί έγγραφο στις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές και όχι σε μας, ώστε να δρομολογήσουν την διαδικασία για την εκκαθάριση της ΠΑΕ! Για όλους όσους έχουν λάβει γνώση του νόμου , η προθεσμία κατάθεσης πλήρη φακέλου ήταν μέχρι τις 22/8, και ο φάκελος κατατέθηκε, η επιτροπή όμως δεν αποδέχεται ότι ισχύει αυτή η προθεσμία. Την ίδια στιγμή όμως φέρεται να αποδέχεται την άνοδο ομάδων από την Γ’Εθνική, οι οποίες ακόμα δεν έχουν καν καταθέσει φάκελο και δεν προβλέπεται πουθενά από το νόμο ότι έχουν έστω το δικαίωμα να καταθέσουν. 

 

Σήμερα δυστυχώς η ομάδα μας δεν υπάρχει, το μέλλον της είναι δυσοίωνο και ευελπιστούμε μόνο στην κρίση της Ελληνικής δικαιοσύνης την οποία σεβόμαστε απόλυτα ώστε ο δικαστικός αγώνας να έχει αποτέλεσμα και να συμμετάσχει η ομάδα μας στην Superleague 2

 

Ως ερασιτέχνης, από τις 19 Ιουλίου (αρ.πρωτ.45/2021) αποστείλαμε έγγραφο στην ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965, ζητώντας άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ομάδα, αναφέροντας μάλιστα ότι λόγω των χρονικών περιθωρίων (…πριν 49 ημέρες) είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να συμμετέχει ο ΑΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του! Παρόλα αυτά δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση. 

 

O λόγος που το κάναμε αυτό δεν ήταν μόνο το ενδιαφέρον και η αγάπη μας για την ποδοσφαιρική μας ομάδα αλλά και γιατί ο προγραμματισμός μας για την φετινή δύσκολη χρονιά αφορούσε τα υπόλοιπα αθλήματα του σωματείου, με αιχμή του δόρατος(οικονομικά & αγωνιστικά) την γυναικεία πετοσφαίριση για την οποία παλέψαμε και πήραμε την απόφαση να συμμετάσχει στην Α2 Εθνική κατηγορία.

 

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και καθοριστικά για το μέλλον του ΑΟΚ που συμπληρώνει 56 χρόνια ιστορίας και βρίσκεται δυστυχώς όπως και πριν 10 χρόνια, στο ίδιο σημείο με ορατό τον κίνδυνο της διάλυσης λόγω άδικης απόφασης της ΕΕΑ.  

 

Κύριε Αυγενάκη τελικά ο νόμος 4809/2021 (άρθρο 4) που ψηφίσατε πριν 3 μήνες ισχύει από φέτος όπως αναφέρει και το άρθρο 66, ή ισχύει από το επόμενο έτος όπως …ερμηνεύει η ΕΕΑ»;

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ