Ούτε για την ερχόμενη σχολική σεζόν θα είναι έτοιμο το 12ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Καβάλα με τις εργασίες να συνεχίζονται. 

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη, αργεί ακόμα και η παράδοση του κτιρίου στη σχολική κοινότητα. 

 

«Με το 12ο είχαμε δύο έργα, το ένα έχει ολοκληρωθεί. Στο άλλο υπολείπονται κάποιες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες όπως αντλίες θερμότητας ειδικής κατασκευής που καθυστερούν και λόγω της κατάστασης εξαιτίας κορωνοϊού. Αυτά θα ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο», λέει στο KavalaNews ο κ. Ιακωβίδης

 

«Έπειτα μπαίνουμε στη διαδικασία του τρίτου υποέργου. Σύντομα ελπίζω η διαχειριστική από την Κομοτηνή να μας δώσει το πράσινο φως να υπογράψουμε τη σύμβαση. Αναμένεται να ολοκληρωθούν έτσι οι οικοδομικές εργασίες ώστε να δοθούν σε χρήση τα κτίρια και η υπολειπόμενη διαμόρφωση του αύλιου χώρου. Ας εγκατασταθεί ο εργολάβος του τρίτου υποέργου και μετά θα έχουμε χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων», επισημαίνει.  

 

Σχετικά με τον δρόμο της ΜΟΜΑ ο οποίος δόθηκε στην κυκλοφορία, ο Γάννης Ιακωβίδης αναφέρει πως: «θα βάλουμε κάποια πρόσθετα στοιχεία για να βελτιώσουμε την καλή λειτουργία του σημείου. Εξασφαλίσαμε με τον καθαρισμό και με ένα επίπεδο ενδιάμεσα, την ασφάλεια από καταπτώσεις και πιθανόν νεροποντές. Μπήκε σήμανση για να βοηθάει τους οδηγούς. Το βασικό είναι στο μέλλον, να ολοκληρωθεί η μελέτη που θα αναβαθμίσει τον δρόμο να αποκτήσει φωτισμό, πεζοδρόμιο και έναν σωστό ασφαλτοτάπητα».