Την Τρίτη (18/7) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου και αναφέρθηκε στα έργα που έχει εκτελέσει η ΠΕ Καβάλας και σε αυτά που έχουν ήδη δρομολογηθεί. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανόρυξη αρδευτικής γεώτρησης στο αγρόκτημα Ποδοχωρίου και στη λειτουργία της γεώτρησης του Κοκκινοχωρίου. Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης, μετά από αίτημα του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας, η ΠΕ Καβάλας έχει εντάξει στο πρόγραμμά της την ανόρυξη τριών (3) αρδευτικών γεωτρήσεων στην Πιέρια Κοιλάδα και συγκεκριμένα στα αγροκτήματα Μεσορόπης, Πλατανοτόπου και Ποδοχωρίου

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η ΠΕ Καβάλας προχώρησε στην προμήθεια 800 και πλέον βανών για το αρδευτικό δίκτυο της Πιέριας Κοιλάδας. Τέλος, έχει δημοπρατηθεί η μελέτη του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος Μαρμαρά προϋπολογισμού 2.449.950 ευρώ, όπου έχουν αυξηθεί τα στρέμματα που θα αρδεύονται από 11 χιλιάδες που προέβλεπε η αρχική μελέτη, σε 24 χιλιάδες στρέμματα, έχοντας συμπεριληφθεί για πρώτη φορά τα αγροκτήματα Ποδοχωρίου και Πλατανοτόπου.     

 

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας.

 

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου η οποία ήταν εκεί αναφέρει τα εξής: 

 

«Συζητήσαμε τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν προκύψει από την πανδημική κρίση, την έντονη κλιματική αλλαγή, τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως τις συνεχείς χαλαζοπτώσεις, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, παρά τα όσα έταζαν προεκλογικά οι κυβερνητικοί βουλευτές σχετικά με την αντιχαλαζική προστασία από αέρος. 

 

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην μελέτη που συνέταξε ο Οργανισμός για την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου της περιοχής, μήκους 96.000 m2 που λειτουργεί από το 1983. Σύντομα θα παρέμβω κοινοβουλευτικά, ώστε να αναδείξω την εξαιρετική πρόταση των ανθρώπων της περιοχής. 

 

Παραμένουμε στο πλάι των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, απαιτώντας τη στήριξή τους, την ενίσχυσή τους και την αξιοποίηση των προτάσεων που θέτουν σε δημόσια διαβούλευση».

 

Το παρών έδωσαν και οι βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.