Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την αεροπορική εταιρεία Austrian myholiday (Austrian Airlines), θα φιλοξενήσει και θα ξεναγήσει πολυμελή αυστριακή δημοσιογραφική αποστολή.

Οι Δημοσιογράφοι συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, κα Αθηνά Μπαμπάκου, θα αφιχθούν την 11η Ιουνίου στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας και θα αναχωρήσουν την 15η Ιουνίου από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσ/νίκης.

Σκοπός είναι η γνωριμία τους όχι μόνο με την παραθαλάσσια ζώνη αλλά και με την ενδοχώρα, τις δραστηριότητες υπαίθρου, τα εθνικά πάρκα, τα φυσικά και πολιτιστικά μας μνημεία, τα τοπικά μας προϊόντα. Στόχος η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας μας στην Αυστρία, η ποσοτική διεύρυνση αλλά και η χωρική εξάπλωση των προορισμών που επιλέγουν οι Αυστριακοί στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

 Στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα μείνουν πέραν των επισκέψεων που θα κάνουν, θα τους χορηγηθούν πληροφορίες και υλικό για το σύνολο της ΠΑΜ-Θ. Κατά την παραμονή τους δεν θα υπάρξουν επίσημες συναντήσεις και το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη γνωριμία με την περιοχή, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της. Σημαντική για ακόμη μία φορά η προσφορά των Ξενοδόχων τόσο ως θεσμικά συλλογικά όργανα αλλά και ως επιχειρηματίες. Ανά περιοχή θα υπάρξει συνεργασία με Δήμους και Δημοτικές εταιρείες για την καλύτερη προβολή του τόπου μας και της φιλοξενίας των επισκεπτών μας.