Την ώρα που το Νοσοκομείο Καβάλας άρχισε και πάλι να γεμίζει από περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό, οι υπόλοιπες κλινικές συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά χάριν στο προσωπικό του, ενώ την Παρασκευή 13 Αυγούστου οι γιατροί σημείωσαν και μια μεγάλη επιτυχία.

 

Για πρώτη φορά κατάφεραν να επιτύχουν ένα σημαντικό χειρουργείο σε ασθενή 62 ετών με κακοήθεια. 

 

Όλα αυτά περιγράφει αναλυτικά με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Αχιλλέας Γερόπουλος.

 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

''Αν και Παρασκευή και 13 Αυγούστου 2021 σήμερα «έσπασε το ρόδι» στο νοσοκομείο μας''.

 

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 

►22 νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid, 

►2 νοσηλείες στην ΜΕΘ Covid  και κανονική λειτουργεία στην καθαρή ΜΕΘ.

 

Σχεδόν 100% πληρότητα στις 2 Παθολογικές και τις 2 Πνευμονολογικές Κλινικές

 

Πολύ μεγάλη προσέλευση στα ΤΕΠ.

 

Κανονική λειτουργία στα ΤΕ Ιατρεία.

 

Κανονική λειτουργία στην Παιδιατρική, Μαιευτική - Γυναικολογική, Νευρολογική, Ρευματολογική, ΩΡΛ, Ψυχιατρική, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Ουρολογική, Ορθοπεδική,Νευροχειρουργικής, Καρδιολογική και Μονάδα Καρδιολογικής, όλων των εργαστηρίων (Βιοχημικού, Αιματολογικού, Μικροβιολογικού, Αιμοδοσίας, Παθολογοανατονικού, Κυτταρολογικού και Μοριακής Βιολογίας), Ακτινολογικού και Πυρηνικής Ιατρικής και Γαστρεντερολογικού.

 

 

Γιατροί, Νοσηλευτές, Τεχνικοί, Παραιατρικό και Διοικητικό προσωπικό όλοι μαζί για τον ασθενή.

 

 

Άφησα για το τέλος το ΡΟΔΙ που έσπασε η Β' Χειρουργική Κλινική μαζί με το Αναισθησιολογικό Τμήμα και την ΜΕΘ.

 

Μια ακόμα πρωτιά για το γενικό νοσοκομείο της πόλης μας. 

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε Πολυσπλαγχνική εκτομή - υφολική Γαστρεκτομή EN BLOC με Ολική Παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομή από τον Διευθυντή της Β´ Χειρουργικης Κλινικής Ιωάννη Τριανταφυλλίδη και της ομάδας του και του Αναισθησιολογικού Τμήματος υπό τη διεύθυνση της Ευγενίας Κετικίδου και της ομάδας της με επικεφαλής την Τίνα Χλωροπούλου, σε ασθενή 62 ετών για την αντιμετώπιση κακοήθειας. 

 

Το νοσοκομείο μας έχει έμπειρο και ικανό Νοσηλευτικό προσωπικό, διαθέτει τεχνολογία αιχμής και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκτέλεση πολύπλοκων επεμβάσεων.

 

Φυσικά, αυτές πραγματοποιούνται  στα πλαίσια της διεπιστημονικής ομάδας με την καθοριστική συμβολή του έμπειρου αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου μας που εφαρμόζει πρωτοποριακές τεχνικές και πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης των ασθενών.

 

Καθοριστική για την επιτυχή αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων είναι και η συμβολή της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας υπό την διεύθυνση της Εύας Νάγκυ η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ είναι σταθερή.

 

Συγχαρητήρια σε όλους.

 

Ιατρική, Νoσηλευτική, Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία.

 

Η Διοίκηση του νοσοκομείου θα παραμείνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με γνώμονα το καλό των ασθενών μας.