ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου Τσομπανόπουλος Βαγγέλης με τους αντιδημάρχους έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ., καθαριότητας κ. Παναγιωτίδη Γ., πρωτογενούς τομέα κ. Τσακαλίδη Γ. βρέθηκαν το απόγευμα στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου Λεκάνης όπου συνάντησαν το τοπικό συμβούλιο του χωριού. Σκοπός της συνάντησης η ιεράρχηση των τοπικών προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεών τους.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2015

Τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου συνάντησε το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις  και να  συνδιοργανώσουν τα ''Ελευθέρια'' για το μήνα Ιούλιο. 

 

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2015

Στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής στην Καβάλα συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να συζητήσουν τα τρία προγράμματα που αφορούν το Δήμο Νέστου προϋπολογισμού 600.000 €.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στο Δ.Σ. του ΤΟΕΒ  όπου συζητήθηκε ο προγραμματισμός καθαρισμού των τάφρων της αρμοδιότητάς τους.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ. και μηχανικό του Δήμου  περιηγήθηκαν τη Χρυσούπολη προκειμένου να εντοπίσουν τους δρόμους που χρίζουν άμεσης παρέμβασης εν όψη της ασφαλτόστρωσης που ξεκινά σε λίγο καιρό.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2015

Την ομάδα του Νέστου συνεχάρη ο Δήμαρχος Νέστου με επιστολές προς την διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες για την μεγάλη επιτυχία που μας χάρισαν για μια ακόμη φορά νικώντας την ομάδα του Διδυμότειχου  , εξασφαλίζοντας έτσι την άνοδό τους στη Γ΄ εθνική.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Παρελήφθησαν οι δέκτες ψηφιακού σήματος  από τη DIGEA όπου με ευθύνη και  οικονομική παροχή του Δήμου Νέστου εγκαταστάθηκαν την Παρασκευή στον Κεχρόκαμπο και τα γύρω χωριά  αποκαθιστώντας το σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει πρόσφατα.

Στο γραφείο του συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών της Θάσου προκειμένου να θέσει το μείζον ζήτημα για την τοπική οικονομία  των πολλών δρομολογίων των Ferry boats  καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούν τα βαρέα οχήματα που μεταφέρουν μάρμαρα τόσο σε σπίτια της Κεραμωτής όσο και στους δρόμους όπου διέρχονται.Αφού ζήτησε την συνδρομή τους, τους έκανε γνωστό πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει απόφαση για την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων.

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου βρέθηκαν το απόγευμα  , εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, οι αντιδήμαρχοι Παναγιωτίδης Γιώργος και Τσακαλίδης Γιάννης , όπου συνάντησαν τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ θέτοντάς του θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γαβριηλίδη Νίκο όπου συνάντησαν τον Γενικό υποδιευθυντή της ATTICA BANK κο Τσακιράκη  προκειμένου να συζητηθεί η άρση της κατάσχεσης των χρημάτων της ΔΕΥΑΝ από την Τράπεζα καθώς και ο διακανονισμός έτσι ώστε να εξοφληθεί η υποχρέωση προς την εταιρία ΜΑΓΚΑΦΙΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ , κοινοπραξία η οποία εκχώρησε την απαίτησή της στην Τράπεζα. Σημειώνεται πως από το 2010 η προηγούμενη διοίκηση ενώ γνώριζε το χρέος των 1.200.000 € δεν είχε δώσει ούτε 1 € τη στιγμή που είχε εισπράξει από τους δημότες τέλη σύνδεσης που αφορούσαν το έργο περί τα 700.000 € , διοχετεύοντας αυτά τα χρήματα σε άλλες προτεραιότητες με αποτέλεσμα να βάζουν σήμερα σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα εξασφαλίζοντας τα εχέγγυα για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Νέστου , δεύτερη μέρα παραμονής του στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της παραχώρησης οικοπέδων στο Χρυσοχώρι ώστε να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και του χώρου των παλιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης προκειμένου ν' αξιοποιηθούν. 

Αργότερα μετέβη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος  όπου συνάντησε τον αρμόδιο για το έργο του Βιολογικού κ. Σίμου Γιώργο για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε με την υποκατάσταση του αναδόχου. 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 

Στη 10η γιορτή ποδοσφαίρου , στο χώρο 5χ5 , παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου όπου χαιρέτησε την εκδήλωση. Η γιορτή διοργανώνεται από τη διοίκηση των τμημάτων της Ακαδημίας Νέστου και ενισχύθηκε οικονομικά και υλικά από το Δήμο. 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στην επιμνημόσυνη δέηση  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Ιουνίου στο πλατεία του ηρώου των πεσόντων Αχλαδινής ( θύματα πολέμου 40- 45) παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου καταθέτοντας στεφάνι.

Το βράδυ παρέστη στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσε ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Ποντίων για την οικονομική ενίσχυση της αποπεράτωσης του νέου ναού. 

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ 

Ο Δήμος Νέστου και ο Δήμαρχος προσωπικά συγχαίρει την ομάδα του Νέστου για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία που μας χάρισε κάνοντάς μας περήφανους.. Στον αγώνα super Cup που διεξήχθη στην  Κατερίνη μεταξύ των κυπελλούχων  των  κατηγοριών τους νίκησαν τα Τρίκαλα με 3-0 . Ο Δήμος συνέβαλε με τη διάθεση λεωφορείου για την ομάδα. Ευχόμαστε διαρκείς επιτυχίες! Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΚΩΔΩΝΩΝ ΓΥΑΛΙΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Νέστου παρέλαβε και τοποθέτησε τους πρώτους 20 κώδωνες γυαλιού οι οποίοι μοιράστηκαν κοντά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συμβάλλοντας έτσι στην ανακύκλωση του γυαλιού. Ευχή του Δήμου οι πολίτες ν' ανταποκριθούν και να το περιφρουρήσουν.