Μία ενδιάμεση λύση φαίνεται πως βρέθηκε στον κόμβο της Εγνατίας στα Άσπρα Χώμματα, ώστε να μην κλείσει και δημιουργήσει πρόβλημα στους οδηγούς. Στο σημείο γίνονται εργασίες για την κατασκευή πλευρικών διοδίων.

 

Η αρχική απόφαση ανέφερε ότι θα κλείσει το συγκεκριμένο κομμάτι στην Εγνατία για τρεις μήνες. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφάσισαν οι φορείς της Καβάλας να αντιδράσουν και τελικά βρέθηκε μία προσωρινή λύση ώστε να δίνεται η επιλογή στους επισκέπτες ώστε να μπορούν να διέρχονται μέσα από την πόλη. 

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, όσοι έρχονται από Θεσσαλονίκη ή Ξάνθη μέσω Εγνατίας, θα υπάρχει παράκαμψη και θα οδηγούνται στην παλιά Εθνική Οδό. 

 

«Περιμένουμε την οριστική απόφαση. Είναι ένα ευχάριστο νέο» επισημαίνει ο Κώστας Αντωνιάδης

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8 

 

 

O κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που είχε με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Καβάλας, Νίκο Μπαλατσούκα με κύριο θέμα την καύση καλαμιών στην περιοχή του Αγιάσματος του Δήμου Νέστου. 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επίσης τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο άρδευσης στην περιοχή των Φιλίππων από την Περιφέρεια ΑΜΘ μετά το «μνημόνιο» που υπεγράφει το 2018 με τον τότε υπουργό Γιώργο Σταθάκη, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, με τον κ. Αντωνιάδη να αφήνει αιχμές στην προηγούμενη διοίκηση. 

 

«Από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο το 2019 δεν έγινε τίποτα. Αρχίσαμε τη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο. Πρόκειται για ένα τρικάναλο έργο με σκοπό να φέρει νερό από τις πηγές της Βοϊράνης στους Φιλίππους, ώστε να χρησιμοποιούν για άρδευση οι αγρότες της περιοχής», λέει ο Κώστας Αντωνιάδης.