«Για άλλη μία φορά γίνεται αντιληπτό σε όλους , πως τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι «αυλοκόλακες» του,  προσπαθούν να δημιουργήσουν (για να πείσουν άραγε ποιον;),  μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που ζούμε όλοι οι δημότες Καβάλας», απαντά η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου στην αιχμηρή ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας προς το πρόσωπό της (δες ΕΔΩ) με αφορμή τις εξελίξεις για το πάρκινγκ «Ροδόπη».

 

Η ανακοίνωση-απάντηση της κ. Ιωσηφίδου: 

 

"Πανηγυρίζει ο κ. δήμαρχος γιατί με πρωτοβουλία όχι του ιδίου αλλά και πάλι άλλων «λύθηκε» όπως μας λέει,  το θέμα του πάρκινγκ της Ροδόπης, ένα πρόβλημα που βεβαίως δεν κληρονόμησε όπως ισχυρίζεται  , αλλά ήδη από το 2013 , ο ίδιος δημιούργησε. Όμως την ίδια στιγμή το πάρκινγκ είναι εδώ και οκτώ μήνες κλειστό,  ενώ το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα , 20 Ιουλίου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα,  και ενώ η πόλη «βογκά και στενάζει»  από την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

 

Όλη αυτή η πολύμηνη ταλαιπωρία θα είχε  αποφευχθεί αν ο κ. Μουριάδης ακολουθούσε  την πρόταση, που από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, είχα καταθέσει και η οποία προέβλεπε την   δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος για ελεύθερη στάθμευση στον χώρο της Ροδόπης , μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς. Δυστυχώς ο κ. δήμαρχος απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την συνεργασία  με την αντιπολίτευση και προτίμησε «μικρόψυχα», να ταλαιπωρεί εδώ και οκτώ μήνες όλους μας, αρκεί να μην υλοποιηθεί μια πρόταση που δεν κατέθεσε ο ίδιος. 

 

Όσον αφορά δε,  την δήθεν αρνητική απάντηση του Υπουργείου , αυτή δεν αφορά την πρόταση μου , αλλά την δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων. Χώρος στάθμευσης οχημάτων, όπως έχει κριθεί και νομολογιακά, είναι ο χώρος που μπορεί να αφήσει κάποιος το όχημα του για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα το οποίο μπορεί να ξεπερνά και τον μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση,  εγώ πρότεινα, μέσα πάντα από τις προβλέψεις του Νόμου, την δυνατότητα στάθμευσης τις ώρες της αγοράς και επομένως την απαγόρευση της στάθμευσης τις υπόλοιπες ώρες.

 

Ως εκ τούτου δεν μιλούμε βέβαια για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων!!! Αν όμως η δημοτική αρχή  μεταφράζει  την απάντηση του Υπουργείου ως απόρριψη της δυνατότητας στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους , όπως γίνεται σε τόσους δήμους σε όλη την χώρα υπό τις προϋποθέσεις που προανέφερα , ΑΣ ΤΡΕΞΕΙ τότε να λάβει  βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας , όχι μόνο για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης , αλλά και για όλους του κοινόχρηστους χώρους , όπως δρόμους κλπ . Εκείνη  το προκάλεσε ,οφείλει να το εφαρμόσει και θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει. 

 

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι καθώς έχουμε εισέλθει πολύ γρήγορα σε μία περίοδο ονοματολογίας υποψηφίων δημάρχων τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι συν αυτώ ,  θα εντείνουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε όσους θεωρούν ικανούς και ισχυρούς αντιπάλους τους. Τους συνιστώ ψυχραιμία  και αυτοσυγκράτηση , γιατί στο «κυνήγι των μαγισσών» που μόνοι τους αποφάσισαν να εισέλθουν,  το μόνο που είναι σίγουρο , είναι ότι θα βγούνε αποκαρδιωμένοι και πολλαπλά  χαμένοι. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε η κ. Ιωσηφίδου στον KavalaNews 102.8: