«Η τροπολογία που κατατέθηκε προ ημερών στη βουλή για τη διευθέτηση των προβλημάτων που ενέσκηψαν από την απόφαση διακοπής της λειτουργίας του πάρκινγκ "Ροδόπη", προκάλεσε ένα ακόμη ρεσιτάλ αμετροέπειας, ανευθυνότητας και άκρατου λαϊκισμού από τη δημοτική σύμβουλο, Αναστασία Ιωσηφίδου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καβάλας

 

«Στην προσπάθεια της να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι διαθέτει τα προσόντα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, κατέφυγε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Δημάρχου Καβάλας και παραπληροφόρησε σκοπίμως την κοινή γνώμη, αποκρύπτοντας τόσο το περιεχόμενο της αρνητικής απάντησης που έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην πρόταση της να χρησιμοποιηθεί το πάρκινγκ "Ροδόπη" ως χώρος ελεύθερης στάθμευσης αυτοκινήτων, όσο και τις πρωτοβουλίες που ανάλαβε εδώ και πολλούς μήνες ο κ. Μουριάδης και οι συνεργάτες του για το επίμαχο ζήτημα», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. 

 

Αναλυτικά:  

 

«Ο Δήμαρχος Καβάλας, αμέσως μετά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Πάρκινγκ, το καλοκαίρι του 2020, ανέθεσε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας τη διερεύνηση της δυνατότητας σημειακής τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης, σύμφωνα με όσα ορίζει η εθνική νομοθεσία. Όταν διαπιστώθηκε πως η προαναφερθείσα τροποποίηση είναι εφικτή, αλλά θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, συντάχθηκε σχέδιο τροπολογίας με τη συνδρομή και των νομικών του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου λειτουργίας του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. 

 

Το συγκεκριμένο σχέδιο κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και έτυχε ενδελεχούς επεξεργασίας από τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, πριν κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

 

Είναι πλέον προφανές ότι η σταδιακή τακτοποίηση των προβλημάτων που κληρονόμησε η διοίκηση Μουριάδη, έχει επιφέρει έναν εν πολλοίς αδικαιολόγητο εκνευρισμό σε κάποιους πολιτικούς αντιπάλους της. Ορισμένοι, μεταξύ αυτών και η κ. Ιωσηφίδου, δεν μπορούν να κατανοήσουν και πολύ περισσότερο να αποδεχτούν ότι ο Δήμαρχος Καβάλας διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας, προς όφελος των Καβαλιωτών. 

 

Ο Δήμος Καβάλας, σε πείσμα όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα, έχει ισχυρή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων και αποτελεί ισότιμο συνομιλητή των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης. 

 

Είναι λογικό η κ. Ιωσηφίδου να εμφανίζεται μονίμως έκπληκτη και αιφνιδιασμένη από την παραπάνω εξέλιξη. Είναι κάτι που δεν είχε την ευκαιρία να βιώσει κατά τη διάρκεια της θητείας της στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ελλείψει σοβαρότητας και ουσιαστικής επιχειρηματολογίας. 

 

Της συνιστούμε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της. Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη».