Στη δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Ιουλίου είναι προσκεκλημένος ο καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας, Μανόλης Κουσλόγλου

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας των πολιτών, επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτές, εθελοντές αιμοδότες, καθηγητές, μαθητές, αγρότες, οινοποιούς, βιοτέχνες. 

 

Η... "εξ αποστάσεως εκπαίδευση" τον πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο

 

Ο Μανώλης Κουσλόγλου όταν έκλεισαν τα σχολεία λόγω της πανδημίας σκέφτηκε, για να υποστηρίξει τους συναδέλφους του που δεν γνώριζαν τις νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσει στο Facebook τη σελίδα «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

 

«Πρόκειται για μια υπερβολικά μεγάλη τιμή. Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι κάνουν σπουδαιότερα πράγματα, που απλά μένουν στον μικρόκοσμο μιας αίθουσας και γι' αυτό δεν γίνονται γνωστά και συνεπώς δεν επιβραβεύονται», αναφέρει σχετικά ο κ. Κουσλόγλου

  

«Το βασικό που θα ήθελα να επισημάνω ωστόσο είναι ότι αν και, κυρίως τους πρώτους δύσκολους μήνες προσπάθησα πραγματικά να δώσω το στίγμα μου και να δημιουργήσω μια ομάδα όπως εγώ την είχα ονειρευτεί, τελικά η επιτυχία και η ανάπτυξή της οφείλεται κυρίως σε άλλους ανθρώπους.

 

Οφείλεται στα κορίτσια που εδώ και έναν χρόνο συμμετέχουν στη διαχειριστική ομάδα, την Αλεξάνδρα Γερακίνη, τη Χρύσα Λάζου και την Αδαμαντία Σπανακα, όπως και τους πρώτους μήνες στην Έφη Βακη, που ήταν δίπλα μου. 

 

Οφείλεται στους εκπαιδευτικούς-μέντορες, που τις πρώτες ημέρες της ίδρυσης της ομάδας προσκάλεσα σε αυτήν και δεν κατέφθασαν με το... αυτοκίνητό τους, αλλά με... λεωφορείο, φέρνοντας μαζί τους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους και ακολούθους τους (η ομάδα είχε ήδη 5.000 μέλη το πρώτο διήμερο και 25.000 μέλη τον πρώτο μήνα λειτουργίας της).

 

Επίσης, οφείλεται στους εκατοντάδες "μικρούς ήρωες" - μέλη της, που απαντούν σε ερωτήματα των συναδέλφων τους (σε κάποιες περιόδους, κάποια μέλη είναι απίστευτα δοτικά και υποστηρικτικά...)», συμπληρώνει. 

 

«Τέλος, οφείλεται στους  40.000+ συναδέλφους που σεβάστηκαν τους κανόνες λειτουργίας της ομάδας, στηρίζοντας έτσι έμμεσα ψυχολογικά και ηθικά την διαχειριστική ομάδα να συνεχίσει το έργο της.

 

Κλείνοντας, να πω ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τους θεσμούς που εκτιμούν και επιβραβεύουν πρωτοβουλίες απλών ανθρώπων.

 

Υ.Γ. Δεν μπορώ να μην αναφέρω το γεγονός ότι τιμάται από την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μια ομάδα που, όπως διαπίστωσα στα στατιστικά της,  αποτελείται από 81% γυναίκες εκπαιδευτικούς», καταλήγει ο κ. Κουσλόγου. 

 

Περιορισμός ατόμων λόγω κορωνοϊού και συμβολισμοί

 

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας των πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς, αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου θα διεξαχθεί, το Σάββατο 24 Ιουλίου, η δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. 

 

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού επιβάλλουν και φέτος τον περιορισμό των προσκεκλημένων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR. 

 

Ποιους θα υποδεχθεί η Πρόεδρος 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας. 

 

Εχουν προσκληθεί διευθυντές ΜΕΘ Covid, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά μας νησιά, γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες. Η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας των πολιτών. 

 

Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, της γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία. 

 

Σε μια χρονιά που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων, δομών κοινωνικής πρόνοιας θυμάτων βίας και προστασίας ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. 

 

Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι οι: Δημήτρης Κοντοπίδης, επίτιμος πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ινωσης και αντιπρόεδρος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Οργανισμού CF Europe, Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια Ερευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” και πρέσβειρα της Ελλάδας στην ΕΕ σε θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής, Λευτέρης Αραπάκης, ένας από τους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βράβευσε το 2020 ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις, Μανόλης Κουσλόγλου, καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας, Παύλος Τσακίρης, Ευρωπαίος Αγρότης της Χρονιάς.

 

Εχουν προσκληθεί ακόμη άνθρωποι που με τη δημόσια στάση τους έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και εκπρόσωποι από τον χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού: Μάγδα Φύσσα, Σταυρούλα Αξαρλιάν, Γιώργος Μομφεράτος, Σοφία Μπεκατώρου, Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Μιχάλης Κυρατσούς, Αγγελος Χανιώτης, Βασίλης Κεκάτος, Γιώργος Λαμπρινός, Χρήστος Νίκου, Βασίλης Σπανούλης.