Μέρες προ κορωνοϊού εποχές φαίνεται πως θυμίζει ο Λιμένας Θάσου, με αρκετούς ξένους επισκέπτες να βρίσκονται στο νησί για τις διακοπές τους. Ωστόσο σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο του νησιού, Μιχάλη Ξώγνο, κάποιοι εργαζόμενοι και επαγγελματίες δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας. 

 

«Αγαπητοί συντοπίτες, χθες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα) περιδιαβαίνοντας το κέντρο τού Λιμένα με ιδιαίτερη χαρά είδα πληθώρα επισκεπτών θυμίζοντας ημέρες προ κορωνοϊού, αλλά και με ιδιαίτερη ανησυχία εργαζόμενους και επαγγελματίες να μην τηρούν τούς βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας», λέει ο κ. Ξώγνος. 

 

«Είναι δεδομένο ότι διακοπές σημαίνουν χαλάρωση, ηρεμία, διασκέδαση κ είναι φυσικό οι επισκέπτες μας να κινούνται με αυτό το σκεπτικό, όμως εμείς εκτός των σημερινών περιμένουμε κ άλλες δεκάδες χιλιάδες να έρθουν στο νησί μας, ας τούς δώσουμε λοιπόν αυτήν την δυνατότητα πράττοντας τα αυτονόητα ούτως ώστε να κλείσουμε την σεζόν χαμογελώντας κ όχι ανακράζοντας.. βοήθα Παναγιά», συμπληρώνει. 

 

«Θα πρέπει δε να υπενθυμιστεί και να τονισθεί ότι οι βασικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για την είσοδο των τουριστών στην χώρα και στο νησί μας ξεκινούν από τα κάθε είδους σύνορα και συνεχίζονται στο λιμάνι της Κεραμωτής, έτσι ώστε να μειωθεί στο παραμικρό ο οποιοσδήποτε κίνδυνος αναζωπύρωσης περιστατικών κορωνοιού», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Μιχάλης Ξώγνος.