«Η κυβέρνηση θέλει να βγάλει την ευθύνη από πάνω της» σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας, δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης. «Η σπέκουλα είναι το χαρακτηριστικό πολιτικό γνώρισμα της ΝΔ και προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στους πολίτες ή στην αντιπολίτευση» αναφέρει.  

 

«Είδαμε τον πρωθυπουργό να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για υγειονομικό σαμποτάζ τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ τήρησε μία ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση.  Το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπουμε τον τρόπο για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κατάσταση. 

 

Δεν πρέπει να στέλνονται αντιφατικά μηνύματα και να δημιουργείται σύγχυση στη κοινωνία, όπως με τη χρήση της μάσκας. Ένα άλλο ζήτημα είναι η εμβολιαστική εκστρατεία. Βλέπουμε από την κυβέρνηση μία επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας» επισημαίνει ο κ. Καλπάκης.

 

Επίσης σημείωσε ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης στους εμβολιασμούς ήταν για 70% τον Ιούνιο και σήμερα βρίσκεστε κάτω από το 40%. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

«Παγκόσμια πρωτοτυπία της ΝΔ»

 

«Ενώ όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν για 4ο κύμα της πανδημίας, συζητάμε για συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία, για κλείσιμο στην ουσία, για συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα για ιδιωτικοποίηση δηλαδή. Νομίζω ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία», λέει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Άτακτη φυγή της κυβέρνησης»

 

«Η κυβέρνηση τρέπεται σε άτακτη φυγή μπροστά στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας για το ασφαλιστικό. Σκόπευαν να τζογάρουν τις εισφορές των εργαζόμενων προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών με υπέρογκο κόστος 75 δις. Μαθαίνουμε ότι ενδεχομένως να μπει "πάγος" λόγω του υπέρογκου κόστους μετάβασης. Η κριτική μας επιβεβαιώνεται», λέει ο κ. Καλπάκης. 

 

«Είμαστε έτοιμοι όποτε γίνουν εκλογές»

 

«Όσο "ξεπαγώνουν" τα πολιτικά πράγματα και η συζήτηση αρχίσει να κινείται για ζητήματα που αφορούν τη κοινωνία τόσο θα αντιλαμβάνονται οι πολίτες τα αδιέξοδα που οδηγεί η πολιτική της ΝΔ. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές για όσο κρατάει η πανδημία. Τα σενάρια τα διαβάζουμε ως διαρροές. Εμείς όποτε και αν προκύψουν θα είμαστε έτοιμοι να τις κερδίσουμε έστω και με μία ψήφο» σημειώνει ο κ. Καλπάκης.