Υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας φεύγουν από το εργοστάσιο το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας όπως καταγγέλλουν η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Ελευθεριάδου 

 

«2η περίπτωση Φουρθιώτη στην Καβάλα, 10 αστυνομικοί και δύο περιπολικά στην υπηρεσία του γνωστού καταδικασμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για να φυλάσσεται το εργοστάσιο του όλο το 24ωρο.

 

Ποιος και γιατί έδωσε την σκανδαλώδη αυτή εντολή την στιγμή που η αστυνομική διεύθυνση είναι ήδη υποστελεχωμένη;

 

Ποια είναι η θέση των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας; Συμφωνούν με την προστασία που παρέχει η ΝΔ στον Λαυρεντιάδη; 

 

Τί είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη; 

 

Θα υποχρεωθούν όλοι να δώσουν απαντήσεις μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου…»

 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Δελής επισημαίνει

 

Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας, του γνωστού Λαυρεντιάδη, πηγαίνουν και φεύγουν από το εργοστάσιο υπό τη διακριτική παρακολούθηση περιπολικών της αστυνομίας και των πληρωμάτων τους, που είναι έξω από το εργοστάσιο σε 24ωρη βάση.

 

Σε επικοινωνία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, απαντήθηκε πως «έχουν διατυπωθεί απειλές από συλλογικότητες» και πως «η παρουσία της αστυνομίας θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί».

 

Αυτά εκτυλίσσονται την περίοδο που οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στα λιπάσματα Καβάλας παλεύουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και των συμβάσεών τους, με την εργοδοσία να προχωράει στις διαδικασίες για ομαδικές απολύσεις. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες απ’ όταν τους διαβεβαίωναν για τη «μέριμνά» τους ο υπουργός εργασίας και ο πρωθυπουργός και απ’ όταν επέδιδαν το υπόμνημά τους στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» όμως, όχι μόνο δεν έδωσαν ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά οδήγησαν στο να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι σαν ύποπτοι - εγκληματίες.

 

Πάτημα για αυτή την κατάσταση έδωσαν ομάδες του λεγόμενου «αναρχοαυτόνομου» χώρου, με προβοκατόρικες ενέργειές τους τα τελευταία 24ωρα, αποτελώντας για μια ακόμα φορά το καλύτερο άλλοθι του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού και των εργοδοτικών σχεδιασμών. Σαν έτοιμοι από καιρό, κράτος κι εργοδοσία, αξιοποιούν κάθε πρόσχημα, ώστε ο θύτης να εμφανίζεται σαν θύμα, να αποπροσανατολίζουν και να τρομοκρατούν τους εργάτες.

 

Καμιά λάσπη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας!

 

Δικαίωση τώρα των αιτημάτων τους! Να επιστρέψουν στο εργοστάσιο, καμιά απόλυση, καμιά βλαπτική μεταβολή σύμβασης, να αποδοθούν τα δεδουλευμένα! Να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων! Καμιά κατασταλτική ενέργεια σε βάρος τους!