Η Σχολή Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με έδρα την Καβάλα έχει την τιμή να γνωστοποιήσει, ότι δύο μέλη της: ο Βασίλης Καμπουρλάζος και ο Γεώργιος Κύζας περιλαμβάνονται στη λίστα Stanford μεταξύ του 2% των καλύτερων επιστημόνων του κόσμου.   

 

 Ο κ. Βασίλειος Καμπουρλάζος είναι Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Μηχανής. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με εκτεταμένη διεθνή αναγνώριση. Η έρευνά του χρηματοδοτείται από διεθνείς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους και επικεντρώνεται στη μοντελοποίηση συστημάτων, ένα παράδειγμα της οποίας είναι η επικοινωνία ρομπότ-ανθρώπου με εφαρμογές στην ειδική εκπαίδευση, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Ο κ. Γεώργιος Κύζας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χημείας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γραφενίου. Συγκαταλέγεται 9ος μεταξύ των 667 Ελλήνων επιστημόνων της λίστας Stanford. Το επιστημονικό του έργο έχει ευρεία αναγνώριση από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην παραγωγή νέων υλικών και χρηματοδοτείται από διεθνείς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ασχολήθηκε με τον λειτουργικό μετασχηματισμό του άνθρακα, μία εμβληματική εφαρμογή του οποίου είναι η παραγωγή γραφενίου από λιγνίτη.

 

(δελτίο Τύπου) 

 

Στις φωτογραφίες ο Βασίλειος Καμπουρλάζος, Γεώργιος Κύζας: