Κάλεσμα στους πολίτες της Καβάλας απευθύνει η Πρωτοβουλία για την Προστασία του Περιβάλλοντος να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη την Παρασκευή 18/6 στις 19:00 με σύνθημα "δεν μπορώ να αναπνεύσω".

 

 «Ένας χρόνος κοντεύει από την διαμαρτυρία των πολιτών του νομού Καβάλας, για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, που διοργανώθηκε στη Νέα Καρβάλη, με πρωτοβουλία της ομάδας. Ένας χρόνος δύσκολος για όλους καθώς αναγκαστήκαμε ,λόγω των συνθηκών, να κάνουμε πολύ υπομονή και να δείξουμε ανοχή σε μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ζωή μας και την υγεία μας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα όμως, ο στενότερος πυρήνας της ομάδας δεν εγκατέλειψε τη δράση» αναφέρει η «Πρωτοβουλία» σε σχετική ανακοίνωση.  

 

«Ταυτόχρονα κατέγραφε, όπως και όλοι οι Καβαλιώτες τις στιγμές που ο τόπος που ζούμε,  πνιγόταν κυριολεκτικά από τις μυρωδιές και ο ορίζοντας εξαφανίζονταν από τα νέφη. Τις στιγμές, που ούτε στο μπαλκόνι ή στη αυλή δεν μπορούσαν να κάτσουν οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και τα παράθυρα σφράγιζαν ερμητικά, για να μη μπει η δυσωδία.

 

Και δυστυχώς ήταν πάρα πολλές αυτές οι στιγμές. Η υπομονή εξαντλήθηκε και ήρθε η ώρα λοιπόν, τώρα που τα δεδομένα που σχετίζονται με τις αποφάσεις για τη δημόσια υγεία, είναι ευνοϊκότερα, να φωνάξουμε όλοι μαζί,  αυτή τη φορά στους δρόμους της Καβάλας… ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ», καταλήγει.

 

Ακούστε ΕΔΩ τί δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας», Κώστας Χατζηχρήστου

 

Δείτε την αφίσα κάλεσμα: