Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Καβάλας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 19:00 στην πλατεία Καπνεργάτη απευθύνει η «Πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος» με αφορμή τις διαμαρτυρίες για την έντονη δυσοσμία στην περιοχή της Νέας Καρβάλης αλλά και στην πόλη της Καβάλας. 

 

Πρόκειται για τη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το σύνθημα "δεν μπορώ να αναπνεύσω" που διοργανώνει η "Πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος".

 

Όπως αναφέρει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102.8 και στον Τάσο Αποστολίδη ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, Κώστας Χατζηχρήστου,«η Νέα Καρβάλη αλλά και τα ανατολικά της Καβάλας πνίγονται κυριολεκτικά από τις μυρωδιές ενώ πολλές φορές ο ορίζοντας εξαφανίζεται από τα νέφη που δημιουργούνται από τα φουγάρα της ΒΦΛ».

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Κώστας Χατζηχρήστου στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

«Οι μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές γιατί παρατηρούνται υπερβάσεις των ορίων. Όπως επίσης υπάρχουν ανησυχίες στα δεδομένα από τις μετρήσεις. Κύρια αιτία φαίνεται ότι είναι από τα Λιπάσματα. Αποδεικνύεται και από τα πρόστιμα στις αρχές Νοεμβρίου. όταν πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι κάτι μυρίζει», επισημαίνει ο κ. Χατζηχρήστου.

 

Μάλιστα τονίζει πως η κατάσταση γίνεται ανησυχητική τα Σαββατοκύριακα γιατί, όπως λέει, οι έλεγχοι είναι λιγότεροι. «Είναι κοινό μυστικό. Όλοι το γνωρίζουν», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχρήστου. 

 

Αναφορικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφέρει πως «Όλοι όσοι θα κατέβουν θα έρθουν με την ιδιότητα του πολίτη. Είναι κάτι που μας αφορά όλους. Δεν υπάρχει ιεραρχία, δεν εμπλέκονται φορείς. Κάνουμε ένα βήμα»

 

 

Δείτε την αφίσα – κάλεσμα: