Να τεθεί ως πρώτο έκτακτο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Τρίτη (15/6) το ζήτημα των 133 απολύσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο Λιπασμάτων της Καβάλας ζητά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας

 

«Οφείλεται κατά την άποψή μας, την οποία διατυπώσαμε με επιστολή μας και στις 18-05-2021, να φέρετε στη συνεδρίαση ως πρώτο έκτακτο και επείγον θέμα «συζήτηση και λήψη απόφασης -χωρίς μισόλογα και ναι μεν αλλά-, στήριξης του αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα για το δικαίωμα στη δουλειά, την καταγγελία των απολύσεων που μεθοδεύει η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης» επισημαίνει. 

 

Η επιστολή του κ. Ποτόλια προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων: 

 

«Μετά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις σε ότι αφορά το εργασιακό μέλλον 133 εργαζόμενων στα λιπάσματα, όπου η εταιρία, αξιοποιώντας τους νόμους όλων των κυβερνήσεων, σχεδιάζει ομαδικές απολύσεις. Σημειώνουμε ότι αυτές οι απολύσεις αφορούν σε έμπειρους εργαζόμενους για την ασφαλή λειτουργία χημικού εργοστασίου. 

 

Την κάθοδο των εργαζόμενων στην Αθήνα, προκειμένου να συναντήσουν τον Υπουργό αρμόδιο για τα θέματά τους, όπου η κυβέρνηση τους «υποδέχθηκε» με τα ΜΑΤ.

 

Τον Υπουργό, ο οποίος τους συνάντησε μετά από την επιμονή τους να μην υποχωρήσουν αν δεν τους δεχτεί και τη συμπαράσταση σωματείων και φορέων της πρωτέυουσας, να τους δίνει κούφιες υποσχέσεις, ότι θα κάνει δήθεν παρέμβαση στο μεγαλοεργοδότη του εργοστασίου ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους (άραγε για τα συμφέροντα τίνος η Κυβέρνηση με αυτό τον Υπουργό ολοκληρώνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις –ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ/ΣΥΡΙΖΑ– σχετικά με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων;).

 

Θεωρούμε ότι: 

 

Πρέπει, οφείλεται κατά την άποψή μας, την οποία διατυπώσαμε με επιστολή μας και στις 18-05-2021, να φέρετε στη συνεδρίαση ως πρώτο έκτακτο και επείγον θέμα «συζήτηση και λήψη απόφασης -χωρίς μισόλογα και ναι μεν αλλά-, στήριξης του αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα για το δικαίωμα στη δουλειά, την καταγγελία των απολύσεων που μεθοδεύει η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης».     

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε δίπλα στους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων στα λιπάσματα και τους καλούμε και μέσα από τη μάχη που δίνουν σήμερα απέναντι στις απειλές για απολύσεις, να βγάλουν συμπεράσματα και να προσανατολίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε εργοδοσία - κυβέρνηση και στα σχέδιά τους, με κριτήριο τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους.

 

Να παλέψουν για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου των λιπασμάτων με εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή δουλειά, την επαναφορά των 133 εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, την εξόφληση των αποδοχών που τους οφείλονται. Να στοιχηθούν στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το οκτάωρο».