Με την δέσμευση του υπουργού Εργασίας, ότι οι 133 εργαζόμενοι του εργοστασίου Λιπασμάτων της Καβάλας που κινδυνεύουν με απόλυση, θα επιστρέψουν στη δουλειά τους γύρισε στην Καβάλα το Σωματείο μετά τις κινητοποιήσεις που προχώρησαν στην πρωτεύουσα (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ). 

 

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη, όπου του παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία. 

 

«Ο κ. Χατζηδάκης μας είπε ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω απ’ όσα είπε ως αντιπολίτευση σχετικά με τις παρένθετες εταιρίες που δημιουργήθηκαν στο εργοστάσιο καθώς και ο,τι έχει πει για τον κ. Λαυρεντιάδη. 

 

Μετά τα στοιχεία που του παραθέσαμε, ο κ. Χατζηδάκης πήρε μία πολύ σωστή απόφαση, εφόσον έχει καταλάβει ότι μεθοδεύονται παράνομες απολύσεις σε βάρος μας, θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας» λέει στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, Νίκος Βογιατζίδης.  

 

"Αν δεν τηρήσει τον λόγο του η αντίδραση θα είναι καθολική"

 

«Αν όμως είναι ένα τέχνασμα του υπουργού ο οποίος δεσμεύτηκε μπροστά στη ΓΣΕΕ στην Ομοσπονδία και στο Σωματείο μόνο και μόνο για να φύγουμε, η αντίδρασή μας θα είναι καθολική και η διαμαρτυρία που είδατε στην Αθήνα θα είναι ένα μικρό κομμάτι της αντίδρασής μας. Ζούμε μία τραγική κατάσταση ομηρίας εδώ και πέντε χρόνια. Το αποτέλεσμα ζητάμε»

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έκαναν πράξη όσα είχαν δηλώσει, δηλαδή ότι θα κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Εργασίας, μέχρι να δουν τον κ. Χατζηδάκη. 

 

Τοποθετήθηκαν μεγάλες οθόνες με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών (Δένδια, Γεωργιάδη, Χατζηδάκη) ακόμα και του ίδιο του πρωθυπουργού και τα όσα έλεγαν όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

 

«Κορυφαία στελέχη πήραν θέση για το τί συμβαίνει στα Λιπάσματα της Καβάλας και πως ο κ. Λαυρεντιάδης χειρίζεται τις εταιρίες. Μιλούσαν για σκάνδαλα και παρένθετες εταιρίες. Θεωρούμε ότι μπροστά στις ομαδικές απολύσεις δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί» λέει ο κ. Βογιατζίδης. 

 

"Εντυπωσιακή η συμπαράσταση"

 

«Μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη συμπαράσταση του κόσμου, των Σωματείων και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που βρέθηκαν δίπλα μας (δες ΕΔΩ). Σε κάποια στιγμή μάλιστα επιχειρήθηκε επέμβαση των ΜΑΤ και η παρέμβαση του ΚΚΕ ήταν καταλυτική» συμπληρώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων.