Συνεχίζονται οι επαφές του Επιμελητηρίου με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας για τη δημιουργία Ανοικτού Kέντρου Eμπορίου στη συνοικία του Αγίου Νικολάου. Η συζητήσεις κρατούν πάνω από ένα χρόνο, ωστόσο πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. 

 

Σκοπός είναι οι δύο πλευρές να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο όπου θα γίνουν και οι δημοπρατήσεις, ενώ θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση στους επαγγελματίες για τις αλλαγές.  Σχεδιάζονται παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και στις προσόψεις των καταστημάτων. Οι πρώτη διαβούλευση με τους επαγγελματίες έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 (δες ΕΔΩ).

 

«Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την περιοχή του Αγίου Νικολάου»

 

«Περίπου 100 επιχειρήσεις εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχει διαβούλευση σχεδόν με όλους. Οι επαγγελματίες στην πρώτη φάση είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους. Από εκεί και πέρα μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της ενημέρωσης ώστε μέχρι το τέλος του 2023 να είναι έτοιμο» είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Μάρκος Δέμπας στον KavalaNews 102.8: 

 

 

Δείτε φωτορεαλισμούς από την μελέτη για τον Άγιο Νίκολαο: