Την αντίδρασή τους στην διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας εκφράζουν οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών, για την Πέμπτη 10/6, ημέρα που έχει ανακοινωθεί πανελλαδική απεργία. Οι Βέρρος, Μουρτασάγας και Σωτηριάδης, αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Καβάλας με την επιλεκτική αφωνία και τη στάση καταθέτει τα διαπιστευτήρια στην αντιλαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

 

Ακούστε τί δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος: 

 

 

 

Αναλυτικά η ανκοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών: 

 

"Πέμπτη 10 Ιούνη, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα του πολιτικού εκπροσώπου των κρατικοδίαιτων καπιταλιστών Χατζηδάκη, ένα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα. Από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου της ΝΔ είναι η κατάργηση του οκταώρου και οι απλήρωτες υπερωρίες που σημαίνουν μείωση μισθών και πλήρης επικράτηση των ατομικών συμβάσεων έναντι των συλλογικών.

 

Τίποτα ΔΕΝ χαρίστηκε από την ανάλγητη εργοδοσία. Από το 2010 ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) ζητούσε να υπάρχει «ευελιξία» στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και «εξορθολογισμός» του κόστους των υπερωριών. Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να εκπληρώσει ένα «διακαή πόθο» του ΣΕΒ και να βάλει πλάτη σε εκείνους τους εργοδότες που κλέβουν τη ζωή των εργαζομένων.

 

Το οκτάωρο, το πενθήμερο, η Κυριακάτικη αργία, το δικαίωμα στην απεργία, κατακτήθηκαν από το εργατικό κίνημα με αγώνες και αίμα.

 

Πέμπτη 10 Ιούνη, ο δήμαρχος κ. Μουριάδης και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας συγκαλούν Δημοτικό Συμβούλιο αντί να είναι μπροστάρηδες σ΄αυτήν τη διαμαρτυρία – διεκδίκηση του κόσμου της εργασίας.

 

Κύριε Μουριάδη για ακόμη μια φορά με την επιλεκτική αφωνία και τη στάση σας καταθέτετε τα διαπιστευτήριασας στην αντιλαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε. Έχουμε σταματήσει να πέφτουμε από τα σύννεφα εδώ και μήνες με τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά σας. 

 

Η Συμπαράταξη Πολιτών θα είναι μαζί με τον κόσμο της εργασίας στην απεργία της Πέμπτης στην πλατεία Καπνεργάτη και ΟΧΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Λέμε ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Καβάλα των καπνεργατών και των καπνεργατριών".

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Άρης Βέρρος, Νικος Μουρτασαγας και Σωτήρης Σωτηριάδης.