Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, συναντήθηκε την Παρασκευή (28/5) με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη και του έθεσε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  γιατροί του νοσοκομείου, όπως η υποστελέχωση, η υπερεφημέρευση,  η υπολειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής, οι διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών.

 

Αναλυτικά: 

 

1. Yποστελέχωση συγκεκριμένων τμημάτων του Νοσοκομείου: O Διοικητής αναφέρθηκε σε δύο προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων, η μία προσεχής και η δεύτερη που αφορά αποκλειστικά τα ΤΕΠ σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

2. Απομάκρυνση Εμβολιαστικού Κέντρου από το χώρο του Νοσοκομείου: Μας αναφέρθηκε πως δεν είναι εφικτό προς το παρόν.

 

3. Υπερεφημέρευση και αποσπάσεις Ιατρών της ΜΕΘ σε  γειτονικά  Νοσοκομεία: Ο Διοικητής υποσχέθηκε να μελετήσει το ζήτημα με σκοπό την μείωση του αριθμού εφημεριών και αποσπάσεων των Ιατρών της ΜΕΘ ώστε να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του τμήματός τους και μόνο.

 

4. Υπολειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής: Στο πρόβλημα του κλεισίματος της Ουρολογικής Κλινικής 10 ημέρες το μήνα λόγω υποστελέχωσης της, ο κύριος Τσαλικάκης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει και συμμετοχή των Ιατρών των Ουρολογικών Κλινικών των όμορων Νομών που επίσης υπολειτουργούν, με σκοπό μια ολοκληρωμένη κάλυψη της Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

5. Μεγαλύτερη Συμμετοχή των Κέντρων Υγείας στο πρόγραμμα εφημεριών και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Νοσοκομείου: O Διοικητής ανέφερε πως είναι θετικός κυρίως ώς προς τις αποσπάσεις ιατρών που θα εκδηλώσουν επιθυμία να συνδράμουν στις εφημερίες του Νοσοκομείου.

 

6. Διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών: Ο Διοικητής υποσχέθηκε λιγότερη εμπλοκή των Ιατρών της ΜΕΘ και συμμετοχή Ιατρών και άλλων ειδικοτήτων, Στο σημείο αυτό του επισημάνθηκε από το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ πως στις διακομιδές διασωληνωμένων πρέπει να συμμετέχουν μόνο Ιατροί με ειδικότητα ή πιστοποίηση στη διαχείριση αεραγωγού.

 

7. Νοσηλεία ασθενών Covid 19: Μας αναφέρθηκε πως το Νοσοκομείο θα εξακολουθεί να νοσηλεύει περιστατικά Covid 19 του νομού Καβάλας και Δράμας.

 

Για το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ: 

 

Η Πρόεδρος: Λαμπίρη Κλαίρη                                                                                    

Ο Γραμματέας: Τεπελόπουλος Γιώργος