ΕΓΕΣΥΚ

Οι γιατροί ζητούν από τον διοικητή του Νοσοκομείου να τους σεβαστεί και να τους επιτρέψει να ασκήσουν τα ιατρικά τους καθήκοντα στο νοσοκομείο το οποίο είναι διορισμένοι.

Συγκεκριμένα η διοίκηση αποφάσισε ξαφνικά να εμπλέξει τους γιατρούς του Τμήματος στη διαλογή των περιστατικών. 

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για τα απογευματινά χειρουργεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “το Υπουργείο δημιούργησε τεράστιες λίστες αναμονής και ήρθε στη συνέχεια να προσφέρει λύση με την οποία ο ασθενής που θέλει να χειρουργηθεί νωρίτερα, θα πρέπει να καταβάλλει εκτός των ασφαλιστικών του εισφορών και ένα έξτρα σεβαστό ποσό. Καταργεί ουσιαστικά τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία και έχει και την απαίτηση ασθενείς και Υγειονομικοί να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.”

Με τον νέο περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη θα συναντηθεί τη Δευτέρα 11/12/23 στις 11:00  στο Νοσοκομείο Κομοτηνής η ΕΓΕΣΥΚ.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ της Καβάλας, ενημέρωσε πως όλες οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη στο Νοσοκομείο της Καβάλας, την Τετάρτη (15/11). Σκοπός της συνάντησης ο συντονισμός κοινών δράσεων απέναντι στις πολιτικές απαξίωσης των γιατρών.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας συμμετέχει στην δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18/10/23.

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από τροχαίο, ο γιατρός και δήμαρχος Δοξάτου και Θέμης Ζεκερίδης, με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας αν εκφράζει με ανακοίνωση της, την οδύνη της.

Ένας καρδιολόγος μετακινείται στην Κομοτηνή τον Ιούνιο, και τρεις αναισθησιολόγοι στις Σέρρες τον Ιούλιο από το Νοσοκομείο της Καβάλας, με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της με ανακοίνωση της.

Στα όρια τής υπέρ εφημέρευσης λειτουργούν οι δύο παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας εξαιτίας της απόφασης της Δ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας γιατροί από τις δυο κλινικές να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης κάθε 15 ημέρες για να καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν εκεί.

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση κατά την οποία για έκτο συνεχόμενο μήνα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια αποσπά τους Παθολόγους του Νοσοκομείου Καβάλας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας όπου προτείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Δράμας να επιλυθεί με μετακίνηση Παθολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Γάζες, επιδέσμους, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, παιδικά σιρόπια, βρεφικά γάλατα, μωρομάντηλα και άλλο ιατροφαρμακευτικό υλικό στέλνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας καταγγέλλει την απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μετακινεί για τους επόμενους 4 μήνες Παθολόγους από το Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου να καλύψουν την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

To Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Λαζαρίδη Μακάριου στο Νοσοκομείο μας καταγγέλλει τον αποκλεισμό της ΕΓΕΣΥΚ από την επίσκεψη

Το νομοσχέδιο θα επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ να δραστηριοποιούνται και στον Ιδιωτικό Τομέα είτε σε Ιατρείο είτε σε Ιδιωτικές Κλινικές.

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καταδικάζει την επίθεση σε Ιατρό και Νοσηλευτές, η οποία πραγματοποιήθηκε από συνοδό ασθενούς σε κλινική του Νοσοκομείου μας και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του επιτιθέμενου από τη Δικαιοσύνη.

Το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της 4ης ΥΠΕ να μετακινήσει γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας για να καλύψουν εφημερίες νοσοκομείου Σερρών κατά τους θερινούς μήνες.

«Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εν όψει της επικείμενης παραίτησης από το Γ.Ν. Καβάλας του Γενικού Χειρουργού κυρίου Τσαβδαρίδη Παναγιώτη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη λύπη του και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χειρουργό και στον Άνθρωπο Τσαβδαρίδη Παναγιώτη».

Με μία οργισμένη ανακοίνωση η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας τονίζουν ότι «Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων δεν λύνεται με Ιατρούς περιοδεύοντες αυ

Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες δύο χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της πανδημίας στη χώρα μας. Από την πρώτη μέρα εμείς οι Υγειονομικοί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια άγνωστη θανατηφόρα και πολύ μεταδοτική ασθένεια και κληθήκαμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας χωρίς να υπάρχει αρκετή γνώση σχετικά με την αντιμετώπιση της και τον τρόπο προστασίας από αυτήν. 

«Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου 29/01/22, όπου χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Καβάλας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες της Καβάλας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών καθώς ο κίνδυνος τ

Την 22-11-2021 συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας (ΕΓΕΣΥΚ) που εκλέχθηκε στις εκλογές της 18-11-2021 και συστάθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

 

 

Τα προβλήματα που ξεκινούν από την υποστελέχωση του σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς από την αρχή της πανδημίας δεν έγιναν απόπειρες να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν  με προκηρύξεις ανάλογες των κενών θέσεων, παρά μόνο διαρκής επιβάρυνση του περιορισμένου αριθμού των υγειονομικών με ημίμετρα που τους εξοντώνουν και  εργασιακά και βιολογικά.

Το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας εν όψει της κορύφωσης του 4ου κύματος της πανδημίας, χαιρετίζει τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου ποσοστού των υγειονομικών του Γ.Ν Καβάλας και απευθύνει έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν. 

«Τα νοσοκομεία κρατιούνται όρθια χάρη στην εξάντληση του προσωπικού τους» είπε σε δηλώσεις στο πλαίσιο της κινητοποίησης η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας Μαρία Βάλτου.

Οι Ιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας επίσης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Παιδίατρο του Νοσοκομείου μας, η οποία σύμφωνα με καταγγελία της, απειλήθηκε με ΕΔΕ από την Ιατρική Υπηρεσία και ζητήθηκε η παραίτηση της καθώς αρνήθηκε να εφημερεύσει ως υπεύθυνη εφημερίας στην κλινική Covid19. 

"Η  κυβέρνηση δεν  διστάζει να μεταφέρει τις εγκληματικές της ευθύνες στους ανθρώπους που είναι εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή με απλήρωτες εφημερίες, χωρίς εξοπλισμό και που κρατάνε με κίνδυνο τη

Σελίδες