Πρόστιμα σε τρεις ιδιοκτήτες οικοπέδων στην παραθαλάσσια περιοχή της Σαρακίνας της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου επέβαλε η Αντιπεριφέρεια Καβάλας για παράνομη λειτουργία των χώρων ως κάμπινγκ στους δύο και στον τρίτο για παράνομη απόρριψη λυμάτων.

 

Τα πρόστιμα υπογράφονται από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.

 

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις:

 

Στην πρώτη περίπτωση 

 

Στην πρώτη περίπτωση βεβαιώθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, για παράνομη διαχείριση−εκμετάλλευση σε ιδιοκτήτη οικοπέδων δίπλα στην παραλία της Σαρακίνας και σε χώρο εκτός αυτών, ως οργανωμένου χώρου τουριστικής κατασκήνωσης−στάθμευσης τροχόσπιτων χωρίς Περιβαλλοντική Αδειοδότηση. 

 

Διαπιστώθηκε  η ύπαρξη τριών αποχωρητήριων (τουαλέτες), ενός (1) νιπτήρα κουζίνας και δύο (2) πλυντηρίων ρούχων. 

 

Τα λύματα διοχετεύονταν σύμφωνα με δήλωση τού ιδιοκτήτη σε παρακείμενο βόθρο. 

 

Επίσης, σε θέση του οικοπέδου πλησίον της παραλίας υφίσταται καντίνα όπου η διάθεση των παραγόμενων λυμάτων γίνεται μέσω σωλήνα σε μπιτόνια.

 

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση 45 περίπου τροχόσπιτων με επιπρόσθετες κατασκευές: σιδερένιες, ξύλινες, πλαστικές, κ.ά..

 

Στο σημείο λειτουργουσε αποχωρητήριο με βόθρο προς χρήση των ατόμων των τροχόσπιτων.

 

Στη δεύτερη περίπτωση 

 

Στην δεύτερη περίπτωση επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.500 ευρώ επειδή́ ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου έχει προβεί́ σε παράνομη διαχείριση − εκμετάλλευση της ιδιοκτησίας του ως οργανωμένο χώρο τουριστικής κατασκήνωσης − στάθμευσης τροχόσπιτων, χωρίς Περιβαλλοντική́ Αδειοδότηση. 

 

Διαπιστώθηκε η ύπαρξη 25 τροχόσπιτων με επιπρόσθετες κατασκευές: σιδερένιες, ξύλινες και πλαστικές, ενώ υποδείχθηκε θέση υπόγειας διάθεσης των αποβλήτων.

 

Στην τρίτη περίπτωση 

 

Στην τρίτη περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ επειδή ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου έχει προβεί σε παράνομη απόρριψη λυμάτων μέσα σε αυτό.

 

Μέσα στο οικόπεδο διαπιστώθηκε η ύπαρξη 2 τροχόσπιτων με επιπρόσθετες κατασκευές: σιδερένιες, ξύλινες και πλαστικές. Η υπέδαφια διάθεση των παραγόμενων αποβλήτων από νιπτήρα και ντουζιέρα και ενός αποχωρητηρίου με άγνωστη διάθεση των αποβλήτων.

 

Επισημαίνεται ότι η κατάθεση προσφυγής από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων δεν αναστέλλει τη διαδικασία είσπραξης των προστίμων παρά μόνο αν αυτή συνοδεύεται και από την απόφαση αναστολής εκτέλεσης. 

 

Τόσο η προσφυγή όσο και η Απόφαση Αναστολής των προστίμων θα πρέπει υποχρεωτικά να κοινοποιούνται με ευθύνη του παραβάτη στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Καβάλας.

 

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν στην προθεσμία του 60ημέρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας εντέλλεται να προβεί στη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης οφειλής δημοσίου εσόδου με ενημέρωση της ΔΟΥ Καβάλας. 

 

φωτογραφία αρχείου