Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, σχετικά με το αίτημα του Δήμου Παγγαίου για στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών και ελιάς της περιοχής.

 

Όπως σημειώνει, καταγράφεται μια σημαντική καθίζηση στην εμπορική ζήτηση των εν λόγω προϊόντων, λόγω της διαφορετικής προτεραιοποίησης των αναγκών των καταναλωτών εξαιτίας της μείωσης εισοδήματός τους (σε τοπικό και διεθνές επίπεδο), με αποτέλεσμα την ελεύθερη πτώση των τιμών των προϊόντων αυτών και την αδυναμία απορρόφησης από τη διεθνή αγορά.

 

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται άλλωστε η διαδικασία της ετήσιας φροντίδας των καλλιεργειών (η οποία έγινε κανονικά) καθώς και της συνεχούς επίβλεψης, προκαλώντας ένα σημαντικό κενό στον ετήσιο προϋπολογισμό των παραγωγών. 

 

Ο Δήμος Παγγαίου και οι καλλιεργητές της περιοχής ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο τη στήριξη του εισοδήματός τους, αξιοποιώντας όλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

 

(δελτίο Τύπου)