Η Δημοτική Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου, «Σωστή Επιλογή», προκάλεσε συζήτηση με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, μετά τα πρόσφατα γεγονότα με το κλείσιμο του Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας, αλλά και με σημείο προβληματισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του Δήμου μας που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, στην περίοδο της πανδημίας και των μέτρων για τη μη εξάπλωση του Covid-19.

 

Στην συζήτηση επίτιμοι καλεσμένοι ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας και Εκπρόσωποι φορέων επαγγελματικών συλλόγων του Δήμου μας. Θέμα συζήτησης: «Τουριστική περίοδος 2021.... το μεγάλο στοίχημα».

 

Αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης έκανε απολογισμό των δράσεων με ερωτήσεις και τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παγγαίου, με επιστολές και παρεμβάσεις σε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, τονίζοντας ότι: «Η σημερινή τηλεδιάσκεψη σκοπό έχει να ακούσει τους προβληματισμούς των ανθρώπων του τουρισμού στον Δήμο Παγγαίου, να βγάλουμε συμπεράσματα, να ενημερωθούμε και να αναλάβουμε δράση εμείς ως παράταξη για να σώσουμε ότι σώζεται και να μπορέσουμε να πετύχουμε μια καλή τουριστική σεζόν!».

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει για το άνοιγμα της Νυμφαίας, σε δράσεις και εργαλεία τα οποία είναι διαθέσιμα σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους ενώ έκανε προτάσεις για την τουριστική προβολή της περιοχής του Δήμου Παγγαίου, στο άμεσο προσεχές διάστημα ώστε να πετύχουμε την προσέλκυση τουριστών τόσο από την ενδοχώρα των Βαλκανίων, όσο και από την εγχώρια αγορά.

 

Οι Εκπρόσωποι των Επαγγελματικών Συλλόγων του Δήμου Παγγαίου επεσήμαναν, πως γνωρίζουν ότι η φετινή περίοδος θα είναι δύσκολη, αλλά από την άλλη υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές υγείας στην περιοχή της Ακτής Οφρυνίου με την ενίσχυση του Πολυδύναμου Ιατρείου σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικόνα μην σημειώνονται βλάβες σε ύδρευση και ηλεκτροδότηση τις ημέρες αιχμής της τουριστικής περιόδου και ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών αλλά και των επισκεπτών με ανθρώπινο δυναμικό στους Αστυνομικούς Σταθμούς. 

 

Παράλληλα σημειώθηκε ότι, θα ήταν χρήσιμο αυτή την περίοδο να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των δημοτών, με επισκέψεις στήριξης στις επιχειρήσεις του Δήμου,γιατί η τοπική οικονομία «περπατάει» σε λεπτό σχοινί.

 

Τέλος αναφέρθηκαν στην αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης τόσο των ορεινών περιοχών και οικισμών, όσο και των παραλιακών, εφόσον ο Δήμος Παγγαίου μέσα από μια αλυσίδα δράσεων μπορεί να ανακαλύψει στους επισκέπτες Έλληνες και ξένους, έναν μαγικό ανεξερεύνητο κόσμο.

 

Εν κατακλείδι οι προτάσεις που έγιναν για το αμέσως προσεχές διάστημα είναι:

 

  • Να γίνει εμβολιασμός επαγγελματιών και προσωπικού των επιχειρήσεων, ενώ θα πρέπει να δοθεί δωρεάν από τον Δήμο Παγγαίου ικανός αριθμός σέλφ τεστ, για την ιχνηλάτιση του Covid-19.
  • Να τηρηθούν από όλους τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, ώστε να παραμείνουμε μια ασφαλής υγειονομικά περιοχή, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες.
  • Να έχουμε σαν σύνθημά μας κάνοντας το πράξη: «στο Παγγαίο, να αισθανθεί ο επισκέπτης σαν στο σπίτι του…»!
  • Να γίνει επιθετική τουριστική προβολή του Δήμου Παγγαίου, εντός Ελλάδος και στις χώρες των Βαλκανίων με στοχευμένο περιεχόμενο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου είναι δυνατόν, με την βοήθεια του Επιμελητηρίου Καβάλας, το οποίο μέσω του Προέδρου του προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.
  • Να γίνει συνείδηση ότι μέσα από την σύνθεση δράσεων και ανάδειξης των ορεινών και ημιορεινών περιοχών σε Σύμβολο και Παγγαίο, με τους παραθαλάσσιους οικισμούς, να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και να ενισχυθούν πέραν των τοπικών αγορών και η μητροπολιτική αγορά της Ελευθερούπολης που είναι η καρδιά του Δήμου Παγγαίου!

 

Στην τηλεδιάσκεψη – συζήτηση συμμετείχαν εκτός του Δημήτρη Μπαταλογιάννη, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Ανέστης Τσαβδαρίδης και ο κ. Μίμης Παπαθανασίου, και ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του Δήμου Παγγαίου οι: κ. Σπύρος Πακαταρίδης (Πρόεδρος Επαγγελματιών Νέας Πέραμου), κ. Ανδρέας Σκλαρής (Νικήσιανη), κ. Ηλίας Αντωνίου (Πρόεδρος Επαγγελματιών Ακτής Οφρυνίου) και ο κ. Δήμος Βίτσιος, μέλος του συλλόγου Ακτής Οφρυνίου, φαρμακοποιός και αντιδήμαρχος στον Δήμο Αμφίπολης.

 

(δελτίο Τύπου)