Προς κατάργηση βαίνει το σύστημα των sms για μετακινήσεις. Ωστόσο σήμερα αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως ή και όχι οι επιστήμονες που συνεδριάζουν τόσο για να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση, όσο και για να εξετάσουν πως θα λειτουργήσει η χώρα μετά το Πάσχα.

 

Κυβερνητικά στελέχη έχουν προτείνει ήδη στους ειδικούς επιστήμονες εδώ και μέρες να μην χρησιμοποιούνται τα sms μετά τις 3 Μαΐου οπότε και ανοίγει η εστίαση και δεν φαίνεται να έχει νόημα αυτός ο περιορισμός.

 

Προς ώρας όμως υπάρχει μία ανησυχία ακόμη στους ειδικούς επιστήμονες, σύμφωνα με το ethnos.gr, μήπως με το άνοιγμα της εστίασης και του ελεύθερου λιανεμπορίου μετά το Πάσχα, υπάρξει απόλυτη χαλάρωση και κοπεί η τάση μείωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται σήμερα.

 

Γι αυτό στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και η 15 Μαΐου οπότε και θα έχει ανοίξει επισήμως η τουριστική περίοδος και τότε πράγματι δεν θα υπάρχει νόημα για περιοριστικά sms. Δεν θεωρείται όμως πιθανό να διατηρηθεί το σύστημα μέχρι τότε, μεταφέρουν πηγές στο ethnos.gr.

 

Πρόκειται για μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, με πολλά κυβερνητικά στελέχη να επιδιώκουν το πλήρες άνοιγμα της χώρας μετά το Πάσχα, χωρίς sms ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εστίαση που είναι κλειστή εδώ και 6 μήνες αλλά και στο λιανεμπόριο.

 

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου πάντως αναμένεται να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να μεταβούν σε εστιατόρια ή καφετέριες εκτός του Δήμου τους.

 

Μαζί με τα μηνύματα στο 13032 για μετακίνηση, αναμένεται να καταργηθεί και το sms στο 13033 για το λιανεμπόριο, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι θα καταργηθούν και τα ραντεβού για αγορές με το click inside.