Ο Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενους από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, μετέβη την Παρασκευή (23/4)στην περιοχή της Κεραμωτής, όπου πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αεροψεκασμός για την προνυφοκτονία με οικολογικά προϊόντα στο Δήμο Νέστου για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Μετά το τέλος του εναέριου ψεκασμού ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Έχοντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου ξεκινήσαμε για πρώτη φόρα έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επίγειων και εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών σε όλη την  Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

 

Τηρώντας τη δέσμευσή μας ότι θα εφαρμόσουμε ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό έχουμε καταρτίσει ένα ολιστικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε συνοδοιπόρους και τους ίδιους του πολίτες. Θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση».  

 

(δελτίο Τύπου)