Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες στον Δήμο Παγγαίου μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ).

 

Η εικόνα για το μέγεθος των ζημιών θα ξεκαθαρίσει με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σε καλλιέργειες που επλήγησαν βρέθηκε και ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης

 

Ο Βουλευτής συγκέντρωσε, επίσης, οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα διαθέσει σήμερα στους αρμόδιους του ΕΛΓΑ στη Καβάλα, και τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.  

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Η αγροτική παραγωγή της Π.Ε. Καβάλας & της Θάσου πλήττεται συνεχώς από ακραία καιρικά φαινόμενα και οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Σήμερα θα μεταβώ στη Διεύθυνση του ΕΛΓΑ στη Καβάλα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τη Κεντρική Διεύθυνση για να μεταφέρω το πρόβλημα. Επίσης, σήμερα θα επισκεφθώ περιοχές του Νέστου που επίσης επλήγησαν από το χαλάζι. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οι σχετικές διαδικασίες για αποκατάσταση των ζημιών πρέπει να κινηθούν άμεσα. Θα καταβάλω τα μέγιστα για να βοηθήσω.»

 

Δείτε Φωτογραφίες από Ποδοχώρι και Πλατανότοπο: