Επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας ο διοικητής Ντίνος Κλειτσιώτης μιλώντας στον KavalaNews 102.8 και στον Τάσο Αποστολίδη το πρωί της Δευτέρας 19 Απριλίου. 

 

«Πράγματι έχουν γίνει διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών που νοσούν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Ξάνθης επειδή η ΜΕΘ στην Καβάλα έχει γεμίσει», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου. 

 

Ακούστε τη συνέντευξη του διοικητή του Νοσοκομείου Ντίνου Κλειτσιώτη στον KavalaNews 102.8

 

 

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου είπε έχει ενταχθεί στο γενικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και αντιμετωπίζεται ως ενιαία σε όλη την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Επισήμανε δε πως με αυτό το σχεδιασμό το Νοσοκομείο Καβάλας συμβάλλει με δυο εφημερίες το μήνα με εντατικολόγους γιατρούς στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης. 

 

Υπάρχει έλλειψη γιατρών Εντατικολόγων και δεν μπορούμε να στελεχώσουμε τη ΜΕΘ

 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν γιατροί που περισσεύουν για να ενισχυθεί και η ΜΕΘ του γειτονικού Νοσοκομείου απάντησε πως αυτό το διάστημα της πανδημίας όλα τα Νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζονται ως μία Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία συμβάλλουν όλοι οι γιατροί. 

 

Παραδέχτηκε πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού καθώς όπως είπε από 8 οι Εντατικολόγοι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας έμειναν 6 μετά από τις παραιτήσεις 2 γιατρών οι οποίοι έφυγαν για το εξωτερικό 

 

Έχει ζητηθεί πολλές φορές είπε η αναπλήρωσή τους ωστόσο, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν γιατροί στη σχετική λίστα για να στελεχωθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς πρόκειται για μια ειδικότητα με μεγάλη ζήτηση. 

 

"Διαψεύδω κατηγορηματικά τη διευθύντρια της ΜΕΘ" 

 

Ο κ. Κλειτσιώτης διέψευσε τον ισχυρισμό ότι δεν έχει επισκεφθεί τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα διοικητή, απαντώντας στο παράπονο που εξέφρασε (σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ) στον KavalaNews 102.8 η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας Εύα Νάγκυ.

 

«Αυτό είναι άποψή της, έχω πάει πολλές φορές στο γραφείο της. Αν έτσι πιστεύει ότι μπορεί να συνεργαστεί η διευθύντρια με τον διοικητή ας το συνεχίσει η κ. διευθύντρια.

 

Τη διαψεύδω κατηγορηματικά. Την Τετάρτη ή την Πέμπτη την επισκέφθηκα στο γραφείο της. Γιατί τα λέει αυτά δεν μπορώ να καταλάβω.

 

Το να μπω μέσα στη Μονάδα, ναι να το πω, δεν έχω μπει μέσα στη Μονάδα, αλλά στα γραφεία είμαι σχεδόν μία φορά την εβδομάδα και συζητώ και με τους γιατρούς και με την ίδια»,

 

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια κόντρα μεταξύ τους, απάντησε πως «όχι από την πλευρά μου δεν υπάρχει καμία κόντρα»

 

«Από την ημέρα που ανέλαβα θέλω να πιστεύω ότι έχουμε κάνει βήματα για να πάμε το Νοσοκομείο μας στην περίθαλψη των ασθενών ακόμα πιο μπροστά από ό,τι ήταν πριν.

 

Θέλω να πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό αν και περνάμε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση.

 

Πάντα θα υπάρχουν και άτομα που θα έχουν κάποια πικρία και κάποια δυσαρέσκεια από τη διοίκηση αλλά πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές τα καταφέρνουμε με τη συμβολή όλου του προσωπικού», είπε επίσης ο κ. Κλειτσιώτης.