«Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε δηλαδή ότι θα σταματήσει να παρανομεί και θα εφαρμόσει την απόφαση 83/2020 του ΔΣ του νομικού προσώπου της “Αλληλεγγύης”, με την οποία οι δημοτικές παρατάξεις ενέκριναν ομόφωνα την ανάκληση της έφεσης», αναφέρει ο Μάκης Παπαδόπουλος

 

Το Σάββατο 17/4, ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε την ανάκληση της έφεσης του Δήμου κατά της δικαστικής απόφασης (δες ΕΔΩ) που δικαιώνει τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Αναλυτικά όσα λέει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος:

 

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

 

Είναι όμως πραγματικά “ανέκδοτο” να διαβάζουμε ότι η ανάκληση της έφεσης είναι “προσωπική απόφαση του Δημάρχου Καβάλας που υλοποιεί δική του δέσμευση”!

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Μουριάδης πολέμησε για έναν ολόκληρο χρόνο και με κάθε τρόπο τις εργαζόμενες του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και υπέβαλε σε αχρείαστα δικαστικά έξοδα τόσο τον Δήμο όσο και τις εργαζόμενες!

 

Θα περιμέναμε λοιπόν από τον κ. Μουριάδη να ζητήσει “συγνώμη” από τις εργαζόμενες για τους εξευτελισμούς, τις απειλές και τις εκδικητικές μετακινήσεις που έκανε σε βάρος τους.

 

Να ζητήσει συγνώμη και από τις δημοτικές παρατάξεις για τις λοιδωρίες για “λαϊκισμό” και “πολιτική εκμετάλλευση” που ξεστόμιζε όλο αυτό το διάστημα εναντίον τους, αναγκάζοντας μάλιστα την παράταξη του κ. Βέρρου στην απόφαση να απέχει από τις αρχές Δεκεμβρίου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Δημάρχου να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του ΔΣ της “Αλληλεγγύης”.

 

Η αλήθεια είναι μία: ο Δήμαρχος δε θα έκανε ανάκληση της έφεσης, αν δεν υπήρχε ο αγώνας των εργαζόμενων, αλλά και η συστηματική και επίμονη πίεση των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης».