«Σε κορωνίδα των εμβολιασμών τείνει να εξελιχθεί το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης πανελλαδικά, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό», αυτό αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος έχοντας στοιχεία από τον Κέντρο Υγείας δείχνει ότι έχει ξεπεράσει ακόμα και μεγάλα νοσοκομεία. 

 

«Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες το Κ.Υ.Ε. εδώ και μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από την ημέρα που προστέθηκε και εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Pfizer, πραγματοποιεί 220 περίπου εμβολιασμούς την ημέρα και έρχεται πρώτο σε παραγωγικότητα ανάμεσα σε 40 υγειονομικές δομές (νοσοκομεία και Κ. Υγείας) που κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, σε Ανατολική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Θράκη. 

 

Ενδεικτικά το Κ.Υ. Ελευθερούπολης για μία εβδομάδα έχει προγραμματισμένα περίπου 1.310 ραντεβού και ακολουθεί με λίγα λιγότερα το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και το Γ.Ν. Σερρών, ενώ τα υπόλοιπα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έχουν αρκετά λιγότερα (περίπου 450 λιγότερα το νοσοκομείο και το Κ.Υ. Καβάλας και ακόμη λιγότερα το Κ.Υ. Πρίνου).

 

Στο Κ.Υ. Χρυσούπολης μάλιστα που γίνεται το εμβόλιο της Astra - Zeneca τα ραντεβού είναι περίπου 500 την εβδομάδα (ποσοστό 40% των εμβολίων του Κ.Υ.Ε.)» λέει ο κ. Μποσμπότης.  

 

Η δυσαρέσκεια των εργαζομένων 

 

«Όλοι οι  εργαζόμενοι δίνουν και την ψυχή τους ώστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών με ασφάλεια και μάλιστα δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που εργάζονται ακόμη και εκτός ωραρίου για το σκοπό αυτό. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι στους 2 περίπου μήνες που γίνονται εμβολιασμοί (περίπου 8.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι σήμερα) δεν έχει χαθεί ούτε μία δόση.  

 

Σε ο,τι αφορά τώρα το προσωπικό, οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου τους εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους καθώς όπως λένε, η Διοίκηση της 4ης ΔΥΠΕ δεν ενίσχυσε με το απαιτούμενο επιπλέον προσωπικό το Κ. Υγείας - αναλογικά πάντα με την προσπάθεια που γίνεται - διότι από 1/1/2021 έχουν συνταξιοδοτηθεί 6 εργαζόμενοι και το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί είναι το λιγότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα Κ. Υγείας του νομού αν και το Κ.Υ. Ελευθερούπολης πραγματοποιεί σχεδόν τους διπλάσιους εμβολιασμούς από αυτά», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Παγγαίου στην ανάρτησή του».