Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στο σχέδιο για Πάσχα στο χωριό, την ανοσία του πληθυσμού, το μοντέλο των self test και τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

 

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς εκτίμησε ότι «μέχρι τα μέσα με τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει» και προς το τέλος Ιουνίου «να κάνουμε αυτή την σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφαλείας μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα» ανέφερε. 

 

Μεγάλη σημασία,  σύμφωνα με το ethnos, τόνισε η Ματίνα Παγώνη έχει η θεραπεία με το καινούριο αντιικό φάρμακο, ενώ μιλώντας για γιατρούς και νοσηλευτές που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί επεσήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών αφορά όσουν έχουν νοσήσει και θα εμβολιαστούν έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, ορισμένοι είναι σε καραντίνα και γι' αυτό -όπως εξήγησε- δεν μπορεί να πάει το 100%. Τόνισε πάντως ότι πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή. 

 

 

Τα Self Test στα σχολεία 

 

Αναφορικά με το μοντέλο των self test στα σχολεία υπογράμμισε πως πέτυχε γιατί οι 600 περίπου που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα γιατί ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, καθηγητές – μαθητές.

 

«Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα», σημείωσε. Παράλληλα, είπε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες εστιατόρια, παντού» και υπογράμμισε πως αν ανοίξουν τα μαγαζιά θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

 

Το σχέδιο για το Πάσχα στο χωριό

 

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό το Πάσχα είπε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε πού βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ υπογράμμισε πως δεν θα έλεγε ναι για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση που επικρατεί τώρα.

 

Μίλησε για Ανάσταση στις εκκλησίες αλλά στους εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες και ανέφερε πως -μια φορά- μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση.

 

Αναφερόμενη στο καλοκαίρι, είπε ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα αλλά θα παραμείνουν οι μάσκες.